Aydın'ın Nazilli ilcesinde tarlasında calışmakta olan bir ciftcinin dikkati, Mergen cayına ucan surucunun hayatını kurtardı. Kazada arac icerisinde sıkışan surucu ekiplerin anında mudahalesi ile kurtarılırken, arac icerisinde bulunan alkol şişeleri uzerine jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
Kaza saat 14: 00 sıralarında Nazilli'ye bağlı kırsal Sevindikli mahallesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye gore yonetimindeki 35 HBV 31 plakalı arac ile seyir halinde olan 32 yaşındaki H.B. henuz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybederek Mergen Cayı kenarındaki kurutma kanalına uctu. Kargılıkların arasına ucan otomobil takla atınca arac surucusu de aracın icinde mahsur kaldı. Bu sırada tarlada traktoru ile calışmakta olan Sermet Ekimci adlı ciftci, bir aracın kurutma kanalına uctuğunu fark edince durumu 112 ve jandarma ekiplerine ihbar etti. Kısa surede olay yerine gelen ekipler aracta mahsur kalan surucuyu kurtararak Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Aracın uctuğu yerin normal şartlarda bulunup gorulmesinin mumkun olmadığını belirten Sermet Ekimci, "Tarlada traktor ile calışıyordum. Bir anda bir aracın uctuğunu ordum. Ardından da beni kurtarın sesleri gelmeye başladı. Allah'tan burdaydım gordum. Yoksa bu arac burada bir hafta 10 gun bulunamazdı" diyerek kısa surede bolgeye gelen jandarma ve kurtarma ekiplerine teşekkur etti.
Bu arada aracta inceleme yapan jandarma ekipleri otomobil icerisinde bulunan alkol şişeleri uzerine soruşturma başlattı. - AYDIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı