Filistin İslami Cihad Hareketi, Birleşmiş Milletler Filistinli Multecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) gıda programıyla ilgili hizmetlerde kısıtlamaya gitmesine tepki gosterdi.
İslami Cihad Hareketi yetkilisi Ahmed el-Mudellel yaptığı yazılı acıklamada, UNRWA yonetiminin multeci kamplarında yaşanan trajik duruma rağmen multecilere sunulan yardım ve hizmetlerde kısıtlamaya gitmede ısrar ettiğini belirtti.

UNRWA'nın yardımları kısıtlama politikasının multecilere yonelik komplonun arttığını gosterdiğine işaret eden Mudellel, ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki son anlarında, UNRWA'nın calışmalarına son vererek Filistinlilerin donuş hakkını yok etmeye calıştığını ifade etti.
Mudellel, uluslararası topluma "sorumluluklarını ustlenme ve multecilere hizmetlerini sunabilmesi icin UNRWA'yı destekleme" cağrısında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump'ın goreve gelmesinden kısa sure sonra Washington'ın UNRWA'ya yaptığı finansal desteği kesmesi, uluslararası yardım kuruluşunu buyuk sıkıntıya sokmuştu.
Yaşadığı mali kriz nedeniyle multecilere sunduğu bazı yardımlarda kısıtlamaya gideceğini acıklayan UNRWA, bu kısıtlamanın bir kısmının yoksul ailelere yonelik gıda yardımlarıyla ilgili olduğunu duyurmuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Nour Mahd Ali Abu Aisha