Kırıkkale Belediyesi ve Konya Ovası Projesi (KOP) iş birliği ile kadınların mesleki gelişimlerinin artırılarak istihdam edilmesini sağlayan calışmalar devam ediyor.
Kırıkkale Belediyesi ve KOP iş birliği ile yurutulen, kadınların istihdamının yanı sıra madde bağımlısı genclerin rehabilite edilerek topluma kazandırılması ve madde kullanımının onune gecilmesi icin de bilinclendirmeye yonelik faaliyetlerin yurutulduğu calışmalar, pandemi surecinde de kurallara uyularak gercekleştiriliyor. Kentteki 4 mahallede bulunan konaklarda gercekleştirilen calışmaların yakın zamanda online olarak duzenleneceği acıklandı.
Ocak ayında başladıkları proje faaliyetleriyle ilgili bilgiler aktaran Proje Koordinatoru Nezahat Bakır, "Covid-19 sebebiyle Mart-Nisan-Mayıs itibariyle ara vermek zorunda kaldık. Eğitim kurs ve kulturel faaliyetleri yapamadığımız bu surecte Toplum Akademisi gonulluleri ile mahallelerimizde maske, dezenfektan dağıtımı gercekleştirip Covid-19 bilgilendirme calışmalarında bulunduk. Haziran ayı ve normalleşme ile birlikte faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" diye konuştu.
Covid-19 oncesi tum ortakların katılımı ile Kırıkkale Konaklarında proje koordinasyon toplantısı yapıldığını aktaran Bakır, "Proje ortaklarımız kurumlarında ziyaret edilerek Mahalle Konakları, Toplum Akademisi Eğitim programı tasarlandı. Haftalık, aylık, yıllık calışma programları hazırlandı. Mahalle Konakları ile ilgili yeni hibe programları calışmaları devam etmekte olup var olan eğitim ve kurs programlarımıza hala kayıtlarımız devam etmektedir. KOP İdaresi Kırıkkale Toplum Akademisi projemiz Kırıkkale Belediyesi tarafından 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programında yer alan tedbirler, 2019 KOPSOGEP başvuru rehberinde yer alan toplumsal butunleşme, kulturel adaptasyon, sosyalleşme, istihdam ve Kırıkkale ozelinde yer alan kadınların mesleki gelişimlerinin artırılarak istihdamını sağlamaya yonelik faaliyetlerin yurutulmesi, madde bağımlısı genclerin rehabilite edilerek topluma kazandırılması ve madde kullanımının onune gecilmesi icin bilinclendirme faaliyetlerinin yurutulmesi amaclarına uygun olarak hazırlanmıştır" ifadelerini kullandı.
Bakır acıklamasının devamında, "Başvuran kuruluş Kırıkkale Belediyesinin, Kaletepe, Sanayi, Aşağı Mahmutlar, Selim Ozer mahallelerinde projeye tahsis ettiği mustakil evlerde ortaklarımız; İl Emniyet Mudurluğu, İl Muftuluğu, İl Milli Eğitim Mudurluğu, Aile Calışma ve Sosyal Hizmetler Mudurluğu, İŞKUR İl Mudurluğu, Halk Eğitim Mudurluğu ve KOSGEB İl Mudurluğuyle birlikte 4 mahallede kurulacak Toplum Akademileriyle ev kadınlarına, engelli genclere, suca suruklenen 45 cocuğa, sığınma evlerinde kalan 100 kadına, eşinden ayrılmış genc kadınlara, madde bağımlısı 75 kişiye kişiye en guncel ve ihtiyaca yonelik beceri ve mesleki eğitim kursları, modulleri, aile birliği eğitimleri, sosyal dahil etme, sosyo-kulturel entegrasyon, istihdam artırıcı faaliyetler gercekleştirilecektir. KOP İdaresi Kırıkkale Toplum Akademisi; surdurulebilir bir merkez haline gelerek KOP İdaresi illerinde ornek teşkil edecektir. Ayrıca KOP İdaremizin 2018 yılında gercekleştirdiği Sosyal Projeler Calıştayında belirtilen sosyal kalkınma eksikliklerini onemli oranda azaltarak yaşam kalitesine ve dolaylı olarak bolgesel kalkınmaya ivme kazandıracaktır. Nihai olarak KOP İdaresi Kırıkkale Toplum Akademisi ile KOP Bolgesi'nin toplumsal bağlamda kalkınmasına yonelik onemli bir girişimde bulunulduğu ve geleceğe yonelik olarak, yalnızca KOP Bolgesi'nin değil Turkiye'nin tamamına yonelik ulusal bir kalkınma modeli geliştirilmesine katkı sağlayacağı umulmaktadır" dedi. - KIRIKKALE
Kaynak: İhlas Haber Ajansı