2020 KPSS sınavına giren adayların buyuk bir coğunluğu oğretmen adaylarından oluşuyor. Her branşta oğretmenlik icin KPSS'ye giren oğretmen adayları, devlet kurumlarında oğretmen olma hayaliyle 2021 oğretmen atamaları ne zaman olacak diye bekliyorlar. Son gunlerde en cok araştırılan konulardan biri olan oğretmen atamaları icin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk acıklama yaptı. Bu acıklamaya gore 2021 Oğretmen atamaları ne zaman olacak?
[h=3]2021 OĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN OLACAK?[/h]Oğretmen adayları, 2021 atamalarını beklerken Koronavirus tedbirleri kapsamında bu sene atama olacak mı olmayacak mı sorusunu merak etmeye başladı. 2021 oğretmen ataması olacak mı? sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk "2021'de tabii ki atama yapacağız. Butcede oğretmen ataması var. Sayısının yuksekliği konusunda bizim gayretimiz, cabamız, girişimlerimiz var. Bunun mujdesini inşallah olduğunda paylaşacağız" diyerek yeşil ışık yaktı. 2021 Oğretmen Atama Takvimi binlerce kişi tarafından bekleniyor, fakat MEB henuz bir acıklama yapmadı. 2021 MEB Oğretmen Atama Takvimi acıklandığı zaman haberimizde detaylı bilgi vereceğiz.

[h=3]2020'DE KAC OĞRETMEN ATANDI?[/h]2021 yılında atanmayı bekleyen oğretmenler 2020'de kac oğretmen atandı sorularını soruyorlar. 2020 yılında 60 ayrı branşta oğretmen atamaları yapıldı. 50 taban puanıyla yapılan atamalarda binlerce oğretmen atandı. Ornek verecek olursak;Sınıf oğretmenliği ataması 2831, Din kulturu ve ahlak bilgisi oğretmeni ataması 1801, İngilizce oğretmeni ataması 1739, Okul Oncesi oğretmeni ataması 1518 ve İlkoğretim Matematik oğretmeni ataması 1701 olarak verildi.