BURSA'da, sevgilisi eski manken Alev C.'nin (38) evinde Onur Yılgun'u (35) bıcaklayarak oldurduğu iddiasıyla yargılanan Sadık Şahin (45) haksız tahrik indirimi uygulanarak, 18 yıl hapis cezasına carptırıldı.
Olay, gecen yıl temmuz ayında, Mudanya ilcesinde meydana geldi. İddiaya gore, eski manken Alev C., evinde Onur Yılgun ile birlikte alkol almaya başladı. Bu sırada eve gelen sevgilisi Sadık Şahin, ikiliyi gorunce sinirlendi. Şahin ile Yılgun arasında cıkan tartışma, kısa surede kavgaya donuştu. Sadık Şahin, Onur Yılgun'u goğsunden bıcakladı. Yılgun, kanlar icinde kalırken, Şahin, beraberine Alev C.'yi alıp, kactı. Yılgun, telefonla arkadaşı İsa O.'yu arayıp, yardım istedi. İsa O.'nun ihbarı uzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık gorevlilerince ilk mudahalesi yapılan Yılgun, ambulansla Cekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak doktorların tum mudahalesine rağmen yaşamını yitirdi.
Şuphelileri yakalamak icin calışma başlatan polis, Yılgun'un arkadaşı İsa O.'yu gozaltına aldı. Kısa surede yakalanan Sadık Şahin ve Alev C. de gozaltına alındı. 3 şupheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İsa O., savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, Sadık Şahin ve Alev C., tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi. Sadık Şahin, cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alev C. de mahkemeden serbest kaldı. Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 'kasten adam oldurmek' sucundan omur boyu hapis cezası istemiyle dava acılan, 3 cocuk babası Sadık Şahin'in yargılanmasına devam edildi. Sadık Şahin, duruşmaya tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile katıldı.'ALDATILDIM'Karar oncesi son sozleri sorulan Sadık Şahin, "Alev'le uzun sureli ilişkimiz vardı. Beni aldattı. Beş aydır goruşmediğimizi soylese de olaydan birkac gun once birlikteydik. Onunla hastaneye gitmiştik. Olay bunun uzerine gercekleşti. Bana ilk saldıran Onur'du. Ben kendimi savundum. Alev'in beni aldatmasını hala kendime yediremiyorum" dedi.18 YIL HAPİS CEZASIMahkeme heyeti, tutuklu sanık Sadık Şahin'i once muebbet hapis cezasına carptırdı. Ardından da cezayı, olayda saldırıyı ilk kimin yaptığının belirlenememesi nedeniyle haksız tahrik ile 18 yıla duşurdu. Mahkeme, sanığın tutukluk halinin devamına karar verildi.