Adalet Bakanı Abdulhamit Gul, Gaziantep'in duşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl donumu nedeniyle mesaj yayımladı.
Gul, mesajında, Gazi şehrin 99 yıl once emperyalist guclerin orduları tarafından kuşatıldığında, "Antep duşman sungusune boyun eğmez. Olursek şehidiz, kalırsak gazi" diyerek işgale kahramanca direndiğini ifade etti.

Aziz milletin tarihin her doneminde hurriyeti, bağımsızlığı ve geleceği icin canını ortaya koymakta asla tereddut etmediğini, bu mukaddes vatana goz diken emperyalistlere, işgalcilere, darbecilere ya da hainlere diz cokturduğunu tum dunyaya gosterdiğini vurgulayan Gul, Milli Mucadele tarihinin donum noktalarından biri olan bu anlamlı gunde kahraman ecdadın şukranla yad edildiğinin altını cizdi.
Gul, şunları kaydetti:
"Ecdadımızın her birine rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Bizim icin, bu kutlu şehre gazi unvanını kazandıran Şehit Kamil, Şahin Bey, Karayılan ve tum şehitlerimiz birer kahramanlık abidesi, vatan, bayrak ve ezan icin gosterdikleri fedakarlık ve direniş ruhu da daima taşımaktan onur duyacağımız kutlu bir mirastır.
Aynı azim ve kararlılıkla bu toprakları insanlığın son esenlik adası olarak sonsuza kadar koruyacağımıza ve gelecek nesillere her anlamda daha mureffeh bir ulke emanet edeceğimize yurekten inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, adaletten insan haklarına, ulaşımdan altyapıya kadar her alanda 2023 hedeflerine her gecen gun bir adım daha yaklaşmaktayız. Dun istiklal mucadelesine bayraktarlık yapan ecdadımız gibi Gaizantepimizin calışkan insanları bugun de ekonomik ve sosyal kalkınmanın onculeri olmaya devam edecek, bir eğitim, kultur, turizm, ticaret ve sanayi şehri olarak Gazi şehrimiz, Turkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında en parlak yıldızlardan biri olacaktır.
Bu duygularla, Gaziantep'imizin kurtuluşunun 99. yıl donumunde tum hemşerilerimi kutluyor, canlarını ortaya koyarak Antep'i emperyalistlerin tasallutundan kurtaran 6 bin 317 şehidimizi, bu toprakları bize vatan kılan tum şehit ve gazilerimizi hayırla, rahmetle ve şukranla yad ediyorum."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Kerem Kocalar