Pamukkale Belediye Başkanı Avni Orki, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yonetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı ve beraberindeki uyeleri makamında ağırladı. Başkan Orki, "Yerel yonetim olarak, olası bir deprem anında halkımızın yardımına derhal koşabilmek adına belediyemizde arama kurtarma ekibimizi oluşturduk, eğitim sureci devam ediyor" dedi.
AKUT Yonetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı ile birlikte AKUT Denizli Ekip Lideri Cengizhan Ozturk ve beraberindekiler Pamukkale Belediye Başkanı Avni Orki'yi makamında ziyaret ettiler. Başkan Orki, AKUT ekibinin ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Pamukkale Belediyemizin sınırları icerisinde olan bir parkımız AKUT ile cok guzel bir işbirliği icinde afet eğitim merkezi alanına donuşturulmuş. Bizlerde buradaki AKUT gonulluleri ekibinin vatandaşlarımıza ceşitli eğitimler verdiğini gorduk. O parkın icindeki binamızın AKUT tarafından kullanılması da bizleri ayrıca mutlu ediyor" dedi.

Pamukkale Belediyesi, Arama Kurtarma Timi oluşturuldu
Pamukkale Belediyesi olarak AKUT, AFAD ve diğer sivil toplum kuruluşları ile işbirliği icinde olduklarının da altını cizen Başkan Orki, "Deprem bolgesinde yaşayan bizler bu konuda bilinclenmenin onemli olduğunu biliyoruz. AFAD ile işbirliği yaparak Pamukkale ilcesi sınırları icerisinde 64 noktayı toplanma alanı olarak belirledik. Ayrıca Pamukkale Belediyesi personelleri icerisinden gonullu 25 kişilik arama kurtarma ekibi oluşturduk. Bu ekip şu ana kadar 6 farklı alanda eğitimlerini aldılar. Bu eğitimler en az 2 yıl surecek ve saha tecrubesi gerektiriyor. Bizim bu ekibi oluşturmamızdaki amac, yerel yonetim olarak olası bir deprem anında halkımızın yardımına derhal koşabilmek. Eğitimlerin ardından ekipmanlarımızı tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.
"3D yazılımlar da kullanılarak, teknolojiden faydalanacağız"
Olası afet durumda vatandaşlara da neler yapılabilir konusunda da eğitimlere devam ettiklerini soyleyen Orki, "Bu konuda bizi teşvik eden başta AKUT olmak uzere sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkur ediyorum. Bunun yanında Pamukkale Belediyesi olarak ilcemiz sınırları icerisinde bir Arama Kurtarma Merkezi oluşturmak istiyoruz. Bu merkezimizde hem cocuklarımıza hem de vatandaşlarımıza olası afet durumlarında neler yapılabilir konusunda 3D yazılımlar da kullanılarak, teknolojiden de faydalanarak eğitimler vermek istiyoruz. Bu projemizde de başta AKUT olmak uzere sivil toplum kuruluşlarımızın fikirlerine acığız" dedi.
"Denizli ekibi yakında Turkiye'de ilklere girecek"
AKUT Yonetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı, Denizli'nin coğrafi konum olarak cok onemli bir yerde olduğunu ifade ederek, "Denizli'yi gercekten onemsiyoruz ve Denizli ekibimiz, İzmir depreminden sonra donanım olarak kendini ispatlayan bir ekip oldu. Yakın zamanda Denizli ekibimiz Turkiye'nin en iyi ekipler sıralamasında ilklerde yer alacaktır. Soylediğiniz proje, yapılması gereken guzel bir proje" diye konuştu. - DENİZLİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı