80'lik cift korona virusu birlikte yendi
TOKAT - Tokat'ta korona viruse yakalanan yaşlı cift 15 gun suren tedavi surecini birlikte atlattı.

Tokat merkeze bağlı Buyukyıldız koyunde yaşayan 65 yıllık evli Abdulkadir ve Nefise Yorulmaz cifti korona viruse yakalandı. Tokat Devlet Hastanesinde 4 gun suren tedavilerinin ardından taburcu edilen yaşlı cift evlerinde izole oldu. Hayatlarını, koylerinde el ele yaşayarak geciren Yorulmaz cifti, korona virusu de birlikte yenmeyi başardı. Bir akrabalarının cenazesine katıldıktan 4 gun sonra hasta olduklarını ifade eden Nefise Yorulmaz, kocasının sureci hafif atlatırken kendisinin zor gecirdiğini soyledi. Korona virus onlemlerine dikkat ceken Yorulmaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın uyarılarını dikkate alınarak kurallara uyulması cağrısında bulundu.
"Siz kendinize acımaz iseniz ona acıyın"
Korona virus salgını dolayısı ile her gun ekranlardan vatandaşları bilgilendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı uzmeyin diye uyarıda bulunan Yorulmaz, "Doktorlarımıza rabbim şifa versin. Onlara gelen dertler bizim gibi yaşlılara gelsin. Ben o doktorlarımıza her gun dua ediyorum. Buna da şukur yiyeceğim ekmeğim, iceceğim suyum varmış. Genclerimiz cok cahil, televizyondan izliyorum, sokaklarda goruyorum. Ne olursunuz bir birinizden uzak durun. Maskelerinizi takın. O doktora acıyın. Siz kendinize acımaz iseniz ona acıyın. Nefesi tukendi. Ne olursunuz yavrularım dikkat edin. Biz oleceğiz sizler kalacaksınız. Siz maske takın guzel guzel yemeğinizi yiyin. Doğal yemek yiyin. Yumurta, yoğurt yiyin sut icin, yayla corbası icin" dedi.
Yorulmaz, sureci doğal beslenerek atlattığını belirterek, "Ivır zıvır yemeyin, corba yiyin, yoğurt yiyin, sut icin. Ben her akşam sut iciyorum, yumurta haşlıyorum, cokelek yiyorum. Doğal urunler tuketiyorum, doğal besleniyorum. Boylece yavaş yavaş duzelip ayağa kalktım. Atlattık ama yine de korkuyoruz. Rabbim askerlerimizi, doktorlarımızı esirgesin. Gencleri televizyonda goruyorum. Ne olur birbirinizden uzak durun, maskelerinizi takın, doğal yemek yiyin. Yumurta yiyin, yoğurt yiyin doğal yemek yiyin" diye konuştu.
Doğal urunlerle beslenerek, hijyene dikkat ederek hastalığı yendiler
Yaşlı adam ise hijyen ve doğal beslenme ile hastalığı atlattıklarını belirterek, "15 gun karantinada kaldık. Hastalığı yendik. Kendimize baktık, temizliğimize dikkat ettik, Sabrettik. Corba yedik, başka bir şey canımız istemedi. Rabbim herkese şifa versin. Hastalığı zor atlattık. Bu hastalığın biran once gitmesi icin her gun dua ediyorum, Kur-an okuyorum. Gencler kendinizi koruyun, maskenizi takın, sigara icmeyin, sosyal mesafeyi koruyun, kalabalığa girmeyin, kahvelere girmeyin. Biz doğal bol bol yoğurt yedik, doğal beslendik. Kendimizi iyi baktık. Bu şekilde hastalığı atlattık. Rabbim geri de kalanlara sağlık sıhhat versin" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı