Kocaeli Buyukşehir Belediyesi,sokak hayvanlarını sahiplendirme calışmalarını surduruyor.
Kocaeli Buyukşehir Belediyesi tarafından İzmit-Kandıra yolu uzerinde ve Gebze'de bulunan Sokak Hayvanları Gecici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri, sokak hayvanlarını sahiplendirme calışmalarına devam ediyor.

Kocaeli Buyukşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Mudurluğu'ne bağlı Sokak Hayvanları Gecici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri, sokak hayvanlarına yonelik yaptığı calışmaların yanı sıra onlara sıcak yuvalar buluyor. Merkezde tedavi ve aşı uygulamaları yapılan sokak hayvanları 'Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yonetmeliği' kapsamında sahiplendirme calışması yapılıyor.
Remzi ve Yıldız Gozgoren cifti cocukları olunca bir kopek sahibi olmak istediler. O donem evlerinde hırsız girmesiyle birlikte bu istekleri daha da arttı. Guvenlik acısından bir kopeğin varlığının kendilerini daha rahat hissettireceğini duşunen cift, Kocaeli Buyukşehir Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Gecici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Ameliyattan yeni cıkmış olan ve zor durumda bulunan kopeği sahiplenen Gozgoren cifti, ailelerinin yeni uyesine "Kopuk" ismini verdiler.
Yıkanıp temizlenen Kopuk, tedavileri yapıldıktan sonra aileye teslim edildi. Zamanla yeni evine alışan ve evdeki cocuklarla oynamaya başlayan kopuk yeni yaşamından oldukca memnun. 2014 senesinde sahiplendikleri Kopuk'un cok duygusal ve hassas olduğunu soyleyen Yıldız Gozgoren, " Biz Kopuk'e, Kopuk de bize cok alıştı. Eşimin beli kırıldı. Benim yanımdan ayrılmayan, ayağımın dibinde yatan Kopuk, o surecte eşimin yatağının altında yattı. Ayağa kalkana kadar benim yanıma gelmedi. Eşim ilk ayağa kalktığı zaman oyle bir sevindi ki evdekiler ağlayacaktı. O kadar secicidir ki oyun istediği zaman kucuk oğluma, korktuğu zaman buyuk oğluma, acıkıyorsa bana, gezmek istiyorsa babamızın yanına gider" dedi.
Her insanın bir hayvan sahiplenmesi gerektiğini ifade eden Yıldız Gozgoren, "Kopuk bizim evimizin bir parcası ve bir evladımız gibi. Hayvan sevgisini herkesin, ozellikle de cocukların hissetmesi gereken bir duygu. Kocaeli Buyukşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Gecici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde cok guzel kopekler var. Bu kucuk dostlarımız kendilerine uzatılacak bir yardım eli bekliyor. Ben bize bu imkanı verdiği ve tum ihtiyaclarımıza cevap veren Kocaeli Buyukşehir Belediyesi'ne teşekkur ediyorum. Tum ihtiyaclarımızı karşılıyor. Altı yıldır arayıp sorarlar. Durumu hakkında bilgi alırlar.Sokak hayvanları Kocaeli Buyukşehir Belediyesi'yle guvende" diye konuştu.
Emekli zabıta komiseri Esat Turhanda koy alanının dışında kalan bir yerde temin ettiği arazinin guvenliği icin Sokak Hayvanları Gecici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nden bir kopek sahiplendi. Dort yıldır baktığı kopeğinden cok memnun olan Turhan, "Kopeğim benim torunum gibi oldu. Ona cok alıştım. Arazide devriye atmaya başladı. Kopeği sahiplendikten sonra o kopeğe sevgi ve şefkat gostermezsen kopek zaten durmaz, kacar. Cocuklarım geldiği zaman bizden fazla onunla ilgileniyorlar. Sevgiden mahrum olmadığı icin kopeğimiz de bize cok sadık. Bize bu hizmeti sunduğu icin Kocaeli Buyukşehir Belediyesi'ne teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu.
Ote yandan, sokak hayvanlarını sahiplenmek isteyen vatandaşlar Kocaeli Buyukşehir Belediyesi'ne ait Kandıra solaklar yolu uzerinde ve Gebze'de bulunan sokak hayvanları gecici bakımevi ve rehabilitasyon merkezine başvurabiliyor. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı