Akıncı Hava Ussu'nde 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni yoneten Adil Oksuz'un İstanbul'da saklanmasına yardım edenlerin yargılandığı dava sanık savunmalarıyla devam etti. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme eksikliklerin giderilmesi icin duruşmayı erteledi.
FETO'nun Turk Silahlı Kuvvetleri imamı Adil Oksuz'u İstanbul'da saklayanlara yonelik acılan davanın gorulmesine devam edildi.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmada, Adil Oksuz'un kayınbiraderi sanık Ali Sami Yıldırım ile sanık Alper Karabulut ve Zafer Cay Silivri Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile hazır edildi.
Savunma yapan tutuklu sanık Yıldırım, orgut uyeliği nedeniyle başka bir mahkemeden zaten ceza aldığını soyledi. Yıldırım "Bu cezam da Yargıtay tarafından onandı. Tek kişilik hucrede aylardır ceza cekiyorum. Benim Adil Oksuz ile olan ilişkim yalnızca akrabalık ve komşuluk ilişkisidir. Kanun dışı faaliyetim yoktur. Adil Oksuz'u mahkeme serbest bıraktı. Onlar bırakmasaydı ben burada olmayacaktım. Keşke yakalansaydı da boyle şeyler yaşanmasaydı" dedi.
Sanık savunmalarının ardından ara kararını acıklayan mahkeme heyeti firari sanık Cihat Yıldız hakkında cıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına hukmeden mahkeme sanıklardan Alper Karabulut ve Zafer Cay'ın ek savunmalarının bir sonraki celse alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Olayın Gecmişi
İstanbul 36 Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davada Adil Oksuz'un kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım ile Zafer Cay, Alper Karabulut, Ruştu Karakaya tutuklu, Cihat Yıldız ise firari sanık olarak yargılanıyor. Sanıklar hakkında duzenlenen iddianamede ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası talep ediliyor.
(Melike İnal/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı