Konya STK Platformu, İstanbul'daki Şeb-i Arus toreninde Kur'an-ı Kerim'in Turkce okunmasına yazılı acıklamayla tepki gosterdi.
Konya STK Platformundan yapılan yazılı acıklamada, İstanbul Buyukşehir Belediyesinin (İBB) duzenlediği Şeb-i Arus toreninde sergilenen gayriislami tavır ve hareketlerin dikkatten kacmadığı belirtildi.

Soz konusu torende sergilenen tavırların topluma hakaretin otesinde olduğuna işaret edilen acıklamada, "17 Aralık'ta İstanbul Buyukşehir Belediyesi organizasyonuyla duzenlenen ve temel değerlerimiz, inanclarımız ve kimliğimize doğrudan saldırı niteliğindeki şaklabanlıkları kabullenmemiz mumkun değildir." ifadesine yer verildi.
"Masum bir girişim olmadığı acıkca belli"
Hazreti Mevlana'nın, "Sağ olduğum muddetce, Kur'an'ın kolesi, bendesiyim. Ben, Muhammed Muhtar'ın yolunun tozuyum. Benim sozumden, bundan başkasını bir kimse naklederse ben ondan da bizarım, onun sozunden de." mesajına yer verilen acıklamada şunlar kaydedildi:
"Bu toplantı ve muhteviyatını şiddetle kınıyoruz. Toplantıda sergilenen tek parti donemi alışkanlıkları ile Kuran'ın ve ibadetlerimizin aslından koparılarak guya Turkceleştirilmesi provasını da not ediyoruz. Masum bir girişim olmadığı acıkca belli olan jakoben zihniyetin tezahuru bu teşebbus, milletin maşeri vicdanında yer bulmayacağı gibi biz sivil toplum kuruluşlarının duruşuyla da akamete uğratılacaktır. Bir yerel yonetim biriminin halkından, milletinden bu kadar kopuk olması sonucunda gundemimizi işgal eden zihniyeti ve musebbiplerini kınıyor, milletimizi bu yondeki sapıklıkları teline davet ediyoruz. Başta bizlere, Konya'ya emanet edilen mirasın savunucusu olacağımızı ilan eder, Konya STK Platformu olarak gerekli tepkiyi vereceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdullah Doğan