Sırbistan'da duzenlenen Dunya Kupası'nda grekoromen stilde bronz madalya kazanan 24 yaşındaki milli gureşci Cengiz Arslan, olimpiyatlarda altın madalya kazanma hedefiyle calışmalarını surduruyor.
Gureş kariyerinde genclerde Avrupa şampiyonluğu, 23 yaş altı dunya şampiyonluğu gibi dereceleri bulunan Cengiz Arslan, son olarak Belgrad'da duzenlenen Dunya Kupası'nda Moldovalı rakibi Valentin Petic'i yenerek bronz madalya kazandı.

Doğup buyuduğu Aydın'a gelen Cengiz Arslan, AA muhabirine yaptığı acıklamada, gureşe kuzenini gorup etkilenerek başladığını, Aydın Genclik ve Spor İl Mudurluğune bağlı Aydın Sporcu Eğitim Merkezi'nde yetiştiğini ve Adnan Menderes Universitesi Spor Bilimleri Fakultesi'nden mezun olduğunu soyledi.
Spor kariyerini İstanbul Buyukşehir Belediye Spor Kulubunde surdurduğunu ancak memleketini hic unutmadığını ifade eden milli gureşci, Belgrad'da duzenlenen organizasyona salgın şartları nedeniyle evinde hazırlandığını aktardı.
"Hedefim en yukseğe tırmanmak"
Evinin bir odasını spor salonuna cevirdiğini, bahcesinde de acık hava antrenmanlarını yaptığını anlatan Cengiz, bu surecte kendisine destek veren eşine minnet borclu olduğunu kaydetti.
Dunya Kupası'nda elde ettiği başarıyla yetinmeyeceğini dile getiren Cengiz Arslan, şu ifadeleri kullandı:
"Gercekten cok gururlandım. Daha iyisi olabilirdi ama bazı yenilgilerin tecrube olması gerekiyormuş. Hedefim her zaman en yukseğe tırmanmak. Buna inanıyorum, cunku gereğinden fazlasını yapıyorum. Dunya şampiyonluğunda da Rabbim emeklerimizi boşa cıkarmadı, ucuncu oldum. İnşallah onumuzdeki Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı goğuslemeyi duşunuyorum. Herkesten de dua bekliyorum. Sonraki hedefim ise olimpiyat. Bircok organizasyonda madalyamı aldım. Tek madalya alamadığım organizasyon olimpiyat kaldı. Emeğime guvenerek her zaman o mindere cıkıp Turk bayrağını en yukseklere cektireceğim inşallah."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gokhan Duzyol