Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu Ajansının (AA) duzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Makamında AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt icinde ve dışında cektiği "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları inceleyen Bakan Ersoy, haber kategorisinde, Ozkan Bilgin'in "Van'da Cığ Felaketi" fotoğrafını cok anlamlı bulduğunu belirterek, tercihini bu fotoğraftan yana kullandı.

Guvenlik guclerinin her koşulda ihtiyac duyulan her yere ilk mudahale eden kişiler olduğunu ve gorevlerini ozveri ile yaptıklarını vurgulayan Ersoy, şu ifadeleri kullandı:
"Hicbir hayat ve can endişesi olmadan hatta bunu ikinci plana iterek soruna ilk mudahale eden olma gayreti ile yapıyorlar. Maalesef en cok can kaybını da guvenlik guclerimiz veriyor. Beni etkiledi bu fotoğraf. O anlamı hissettirmesi acısından fotoğraf etkileyici oldu. Biraz da en yakın dostlarıyla nasıl vedalaştıklarını gosteren bir fotoğraf. Sadece catışma ortamında değil farklı bir ortamda da arkadaşlarını şehit verebiliyorlar."
Spor kategorisinde Mustafa Ozturk'un "Geleneksel Mostar Koprusu Atlayışları" fotoğrafına oy veren Ersoy, sporun cok yonluluğunu gostermesi acısından fotoğrafı cok anlamlı bulduğunu soyledi.
Ersoy, "Kardeş şehirlerimizden Mostar'ı ve Bosna Hersek'i cok anlamlı bir şekilde anlatan, cok iyi bir tanıtım fotoğrafı olmuş. Sadece spor değil, tanıtım fotoğrafı da olmuş. Sporun cok yonluluğunu de cok guzel anlatmış, festival havasında ulkeyi tanıtan, sporu da anlatan başarılı bir fotoğraf olmuş." dedi.
Yaşam kategorisindeki fotoğrafları inceleyen Bakan Ersoy'un bu kategorideki tercihi ise Muhammed Said'in, doğuştan bacak ve kolları olmayan, Turkiye'ye getirilerek protez bacak takılan Suriyeli Muhammed bebek ve babasının yer aldığı "Muhammed bebeğin mutluluğu" isimli fotoğrafı oldu.
Ersoy, "Elimizdekilerin kıymetini anlamamız gerektiğini anlatan cok guzel bir yaşam fotoğrafı. Guclu bir devletimiz var, guclu bir ulkemiz var. Maalesef pek cok şeyin de farkında değiliz. Olmayanların sevincini, sahip olduklarında ne kadar mutlu olduklarını, dunyalarının ne kadar değiştiğini bu fotoğraf cok guzel anlatıyor. Turkiye'nin kıymetini anlamamız, guclu devlet, guclu ulke olmamızın kıymetini anlatan guzel bir fotoğraf." değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Ersoy, bu seneki fotoğrafları daha başarılı bulduğunu, secim yapmakta zorlandığını dile getirerek, "Eskiden fotoğraf diye bakıyordum şimdi anlamı olduğu icin bakıyorum. Eskiden fotoğrafın kalitesine, doğru bir şeyi yakalamış mı diye bakıyordum, şimdi verdiği mesajlar daha anlamlı geliyor bana. Her gecen yıl geliştiriyorsunuz kendinizi. Başarılarınızın devamını dilerim." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yasemin Kalyoncuoğlu