Yeni tip koronavirusu (Kovid-19) yenen Gumuşhane'nin Torul Belediye Başkanı Evren Ozdemir, hastalıkla mucadele surecinde yaşadıklarını anlattı.
Ozdemir, AA muhabirine, salgının Anadolu'da yayılmaya başladığı donemde koronaviruse karşı kurumsal ve kişisel olarak tedbirleri artırdıklarını soyledi.

Kurban Bayramı sonrası ilcede ilk vakaların gorulmeye başladığını belirten Ozdemir, ilk vakalar arasında belediyede calışan bir zabıta personelinin de bulunduğunu ifade etti.
Ozdemir, gorevi nedeniyle sosyal olduğunu, zabıta memurunun Kovid-19 testinin pozitif cıkmasının ardından 15 Ağustos'ta test yaptırma ihtiyacı duyduğunu dile getirerek, "Herhangi bir semptom ya da rahatsızlığım yoktu ama şuphe uzerine hem kendimi hem de insanları korumak adına test verdim. Testimin sonucunun pozitif cıkmasını beklemiyordum ancak pozitif cıktı." dedi.
Test sonucunu ailesiyle birlikteyken oğrendiğini ve o anda herkesin panik yaşadığını anlatan Ozdemir, eşi ve cocuklarının tedirgin olduğunu kaydetti.
Ozdemir, kronik rahatsızlığı da bulunduğunu ancak bunun yanında yakınları icin de endişelendiğini belirterek, şoyle devam etti:
"Aileme bulaştırmaktan cok korktum. Kronik rahatsızlığı olan engelli bir oğlum var. Ona bulaşsa ve bir şey olsaydı vicdan azabı duyacaktım. Allah'a şukur sevdiklerimize bulaştırmadık. İnsanlar birbirinden sevdiği de olsa kacıyor cunku aslında hepimizin koruyacağı cocuğu, annesi, babası var."
Ailesinin testlerinin negatif cıkmasının ardından rahat bir nefes aldığını ve karantina surecine girdiğini dile getiren Ozdemir, doktorun verdiği ilacları duzenli kullandığını soyledi.
"İyi beslenmemin hastalığı kolay atlatmamı sağladığını duşunuyorum"
Ozdemir, iyi beslenmenin hastalığı kolay atlatma noktasında onemine işaret ederek, "14 gunluk surecte eşim yanımdaydı. Bu surecte gordum ki Kovid-19 hastalarının ciddi duzeyde bakıma ihtiyacı oluyor. O donemde C vitamini takviyesi olarak bolca kuşburnu tukettim. Karantina surecinde 7 kilogram kuşburnu tukettim. İyi beslenmemin hastalığı kolay atlatmamı sağladığını duşunuyorum." diye konuştu.
Hastalığın yayılmasının onlenmesi noktasında kurallara uymanın bir vatandaşlık gorevi olduğuna dikkati ceken Ozdemir, insanlara bu donemde maske, sosyal mesafe ve hijyene cok dikkat etmeleri cağrısında bulundu.
Evren Ozdemir, sozlerini şoyle tamamladı:
"Bazılarının Kovid-19 hastası olduklarını bile bile soylememeleri cok buyuk bir vebal. Lutfen kimse vebal altında kalmasın. Sevdiklerimizle hep beraber olmak, onlarla birlikte yaşamak istiyoruz. Annemize, babamıza, cocuğumuza, evladımıza sarılmak istiyoruz. Pandemi nedeniyle insanlar birbirinden kacar hale geldi. Bunu atlatmak icin herkes maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeli. Viruse yakalananlar bir daha yakalanabiliyor. Bağışıklık kazanmak size kurallara uyma noktasında serbestlik tanımasın."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Veysel Kara