ABD merkezli teknoloji devi Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sistemi, bugun milyonlarca tuketici tarafından kullanılıyor. Şirketin geliştirdiği akıllı telefonlarda kullanılan işletim sistemi, sahip olduğu ozelliklerde de pek cok kullanıcının beğenisini kazanıyor. Şimdi sizlere, iOS'ta 2008 yılından beri bulunan ancak coğu kullanıcının habersiz olduğu bir ozellikten bahsedeceğiz.
Her işletim sisteminde olduğu gibi iOS işletim sisteminde de dahili bir Hesap Makinesi uygulaması var. Bu uygulama, temel hesaplama işlemlerinin tumunu yapabiliyor. Ancak fazlasına ihtiyac duyan iPhone kullanıcıları, App Store'da yer alan "bilimsel mod" destekli hesap makinesi uygulamalarına yoneliyorlardı. Aslında boyle bir şeye hic gerek yok. Zira iOS'ta bulunan yerleşik Hesap Makinesi, bilimsel mod desteğine zaten sahip.
[h=2]iOS'un bilimsel modundaki Hesap Makinesi, işte boyle gorunuyor[/h]
iOS'ta bulunan Hesap Makinesi isimli uygulamayı bilimsel modda kullanmak isterseniz, yapmanız gereken tek şey telefonunuzu yan cevirmek. Bu işlemi yaptıktan sonra ustel sayılar, trigonometri, logaritma ve koklu sayılar gibi gelişmiş matematik işlemlerini, iPhone uzerinden yapabiliyorsunuz. Bu da App Store'dan ucuncu taraf bir uygulamaya duyurulan ihtiyacı nispeten de olsa ortadan kaldırıyor.
Pek cok iPhone sahibinin bilmediği bu ozellik, 2008 yılında yayınlandı. iOS 2.0'den beri kullanılabilen ozellik, iPhone'lara on yuklu olarak sunuluyor. Aslında Apple, bu uygulamanın App Store mağazasında, bu ozelliğin varlığını da gosteriyor. Ancak Hesap Makinesi uygulamasının telefonda zaten bulunuyor oluşu, bilimsel mod ozelliğinin gozlerden kacmasına yol acmış gibi gorunuyor.