Sakarya Universitesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu gecen gun katıldığı bir televizyon programında universiteler icin "Fuhuş yuvası" benzetmesi yapmıştı. Bu benzetme başta kendi kurumu olmak uzere taraflı tarafsız herkesin tepkisini cekti.
Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bolge' adlı programda konuyla ilgili tartışma devam etti. AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, Sofuoğlu'nun yaptığı acıklamayı 'Apart' uzerinden yaptığını savundu ve bir nebze de olsa Sofuoğlu'nu korumaya calıştı.
[h=3]"UNİVERSİTELER İCİN FUHUŞ YUVASIDIR DEMEDİ"[/h]Metiner yaptığı acıklamada, "Kimse universiteler fuhuş yuvası dememiştir. Ebubekir Sofuoğlu'nun dediği laf o değildir. Diğer soylediklerini ben de eleştiri konusu yaptım. Ama universiteler fuhuş yuvasıdır demedi" ifadelerini kullandı.
[h=3]"SİZ NEREDE YAŞIYORSUNUZ?"[/h]Programın konuklarından Dr. Ali Haydar Fırat araya girerek, "Nasıl dememiştir? Siz nerede yaşıyorsunuz? İnsanların gozune baka baka nasıl inkar ediyorsunuz?" dedi.
[h=3]"SOFUOĞLU'NUN SAVUNULACAK BİR YANI YOK"[/h]Daha sonra Ahmet Hakan da Metiner'in acıklamalarını eleştirdi. Hakan, "Apartları mı dedi? Aparta da diyemezsin. Ben kelime kelime cıkarttırdım, kulağımla 10 kere dinledim. 'Fuhuş yuvası' dedi diyenleri de haklı cıkarabilecek bir tını, tonlama, vurgu var orada. Ebubekir Sofuoğlu'nun savunulacak bir yanı yok. Dilini duzeltsin" ifadelerini kullandı.