Milli otomobil yarışcısı Ayhancan Guven, Anadolu Ajansı (AA) tarafından duzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.
Ayhancan, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt ici ve yurt dışında cektiği fotoğrafları tek tek inceleyerek yaşam, spor ve haber kategorilerinde birer fotoğrafa oy verdi.
Spor kategorisinde Fecri Barlık'ın "Lastiklerden voleybol sahası" adlı fotoğrafına oyunu kullanan Ayhancan Guven, bu fotoğrafla ilgili "Siirt'teki voleybol karesinde beni en cok etkileyen, sporun genel olarak misyonlarından bir tanesi de bu işte; kucukken hayal kurmamızı aslında bunun da bir sınırı olmadığını gosteriyor, her şartta her şekilde bu sporun yapılabileceğini ve bundan da zevk alınabileceğini gosteriyor. O yuzden bu fotoğrafı sectim." yorumunda bulundu.
Milli sporcu, haber kategorisinde de Mehmet Emin Menguarslan'ın "Mucize'nin adı Ayda" isimli fotoğrafına oyunu kullandı.
Bu fotoğrafı tercih etmesine ilişkin de Ayhancan Guven, "Ben bu sene uzun suredir yurt dışındaydım, zaten bu yeni tip koronavirusten (Kovid-19) dolayı da hepimiz zor bir surec gecirdik. Tabii İzmir'deki deprem de bizi cok etkiledi, ben uzakta olmama rağmen beni cok etkiledi. Cunku oradaki arkadaşlarımla, İzmir'deki cevrem ve ailemle orada akrabalarımız var; onlarla bu sureci biraz duygusal yaşarken bir de işte "Ayda bebek" mucizesi, ondan once de boyle bir mucize yaşanmıştı, bu ikisi arka arkaya gelince tabii cok uzun sure gecmişti canlı sureci de takip etmiştim. Beni cok etkiledi hem bebeğin cıktıktan sonraki o bakışı hem o enkazın altında o kadar uzun sure ne kadar sağlıklı kalmış olması cok buyuk mucizeydi. O yuzden onu sectim." değerlendirmesinde bulundu.
Yaşam kategorisinde de Suleyman Elcin'nin "Antalyalı Orumcek Adam" adlı fotoğrafına oy veren milli otomobil yarışcısı Ayhancan Guven, fotoğrafla ilgili de "Koronavirus doneminde aslında 2020 yılını tamamen kaplayan bu salgın doneminde insanları mutlu motive edebilmek icin de boyle değişik bir format uretilmesinden ve fotoğrafın da aslında arka planı filan ulkemizin kulturunu cok iyi yansıttığı icin bana cok mantıklı ve cok hoş bir fikir olarak geldi. İnsanlara moral verme acısından. Bu nedenle bu fotoğrafı sectim." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Cakmak