İngiltere'de tam 222 gundur hastanede olan koronavirus hastası 56 yaşındaki Turk asıllı Ali Sakallıoğlu taburcu edildi. İngiltere'de taksi şoforluğu yapan ve mart ayında koronaviruse yakalanan Sakallıoğlu, 222 gun hastanede yatarak ulkenin en uzun sure hastanede yatan korona hastası oldu. Şeker hastası da olan Sakallıoğlu, Lewisham Universite Hastanesi'nde solunum cihazına bağlanmıştı. Uc ay komada kalan Sakallıoğlu, felc oldu, akciğeri iflas etti, organ yetmezliği yaşadı ancak pes etmedi. Doktorlar 7 aylık tedavi suresinde uc kez ailesine Sakallıoğlu'nun oleceğini ifade etti.
[h=3]"KAHRAMAN ONLAR"[/h]Milliyet'in haberine gore ulkede koronaviruse karşı en uzun sure direnen hasta olarak "kahraman" ilan edilen Sakallıoğlu, "Gercek kahramanlar, orada muhteşem işler yapan hemşireler, doktorlardır. Onlar olmasaydı, hayatta kalamazdım. HÂl yaşıyor olmama kendim de inanamıyorum. Bana hayatta kalmamın mucize olacağı soylendi ve 3 defa ailemle vedalaşmam istendi" dedi. Noel tatilinde kız arkadaşı ile birlikte Turkiye'ye gitmeyi planlayan Ali Sakallıoğlu, tekrar taksici olarak işine donmek icin aşı olacağını ve cevresindeki insanları aşı olmak icin cesaretlendireceğini kaydetti.