63 yaşındaki fotoğraf sanatcısı Jacki Gordon, koronavirus kısıtlamaları esnasında yaptığı calışmalar ile yiyeceklerden dikkat cekici minyatur sahneler yaratıyor.
Ruh sağlığı konusunda uzmanlaşmış araştırma ve değerlendirme danışmanı olan Gordon, kendisini "hevesli amator fotoğrafcı" olarak tanımlıyor.

Gectiğimiz yıl, vahşi yaşam fotoğrafcısı Andy Howard ile kırmızı sincapların ve dağ tavşanlarının nasıl fotoğraflanacağını oğrenmek icin birkac gun geciren Gordon, manzara ve hayvanları fotoğraflamaktan cok keyif aldığını soyluyor.
Ancak Covid-19 salgını ile beraber aylarca evde vakit gecirmek zorunda kalan Gordon, bu sure zarfında kendine yeni bir hobi geliştirmiş.
Gordon, gidecek yeri cok kısıtlı olması sebebiyle mikro fotoğrafcılıkta kendini denemeye ve kucuk şeylerin fotoğraflarını cekmeye karar vermiş.
Cicek fotoğraflarıyla başlayan Gordon, belirgin konuları fotoğraflamaktan cok cabuk sıkıldığını soyluyor ve ekliyor:
"Bu yuzden birkac ay once Lego insanlarının fotoğraflarını cekmeye başladım. Ancak sonra daha gercekci ve aynı zamanda daha şaşırtıcı fotoğraflar nasıl olabilir diye duşundum."
Sosyal medyada arkadaşları ve ailesinin eğlendirmek icin komik sahneler oluşturduğunu ifade eden Gordon, "İlk minyatur sahne cekimlerim, donmuş bezelyeler arasındaki Nordik yuruyuşculerdi. Bu ilk cekimlerle o kadar cok uğraştım ki partnerim Paul ve ben bezelyeleri gunlerce yedik" diyor ve ekliyor:
"Ancak bu işin muptelası oldum!"
Jacki ve Paul, demiryolu muhendislerinin yumurta sarısını kazdığı "Kazı Calışması" adlı bir fotoğrafı cektikleri akşam da yemekte haşlanmış yumurta yemiş.
Figurleri ayarlamanın buyuk bir emek olduğunu dile getiren Gordon, doğru gorunumu elde etmek icin saatlerce uğraşabildiğini soyluyor.
Bazı fotoğraf sahneleri, dunya seyahati ve uzun sahil yuruyuşleri gibi Jacki'nin salgın nedeniyle mahrum kaldığı aktiviteleri temsil ediyor.
Uykularının cok kotu olduğunu vurgulayan Gordon'ın fikirleri bu sebeple gece vakti buzdolabını actığında bulduğu yemeklerden geliyor.
Jacki, asıl ilhamını cocukluğundan, mukemmel cekimin peşinden ayrılmayan babasından alıyor:
"Babam 2002'de oldu. Sık sık fotoğrafcılığın tadını birlikte cıkarabilseydik diyorum.
"Ama neyse ki Annem Joan, yorumlarıyla ozguvenimi pekiştirmeye devam ediyor.
Jacki şimdiye kadar yaklaşık 70 minyatur sahne yarattı ve en sonunda da bu işlerini bir kitapta yayınlamayı umuyor:
"O zamana kadar bu karanlık gunleri kendim ve başkaları icin aydınlatmaya calışacağım."