Erzincan Binali Yıldırım Universitesi (EBYU) Bilgisayar Muhendisliği Bolumu, Turkiye Bilişim Derneği, 2020 Prof. Dr. Aydın Koksal odullerinden "Bilgisayar Muhendisliği Akademik Oğretim Odulu" aldı.
1971'de kurulan Turkiye Bilişim Derneği (TBD), kurucu başkanı Prof. Dr. Aydın Koksal adına son yıllarda geleneksel olarak her yıl bilimsel yarışmalar duzenleyerek alanında oduller vermekte.

280'den fazla yayını bulunan ve İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca bilen Prof. Dr. Aydın Koksal, yabancı dille eğitimin ulusal dilleri bitirdiğine inandığı icin Turkce eğitime cok fazla onem veren bir bilim adamıdır. Bu bağlamda Koksal, kurucusu olduğu TBD ve "Bilişim" in de dahil olduğu sureclerde 2 bin 500 bilimsel sozcuğu Turkce'ye kazandırmıştır. Bu kapsamda "Turkce" eğitim yapan universitelerin katıldığı ve 2020 yılında gercekleştirilen Prof. Dr. Aydın Koksal Bilim Odulleri; "Bilgisayar Muhendisliği Bilim Odulu, Ozgun Yerli Yazılım Odulu, Yazılım Dışsatım Odulu ve Bilgisayar Muhendisliği Akademik Oğretim Odulu" olmak uzere dort kategoride verildi. Universitemiz Muhendislik Fakultesi, Bilgisayar Muhendisliği Bolumu, 2020 yılında bu odullerden Bilgisayar Muhendisliği Akademik Oğretim Odulunu alarak başarı gosterdi.
Odul torenine online olarak katılan Bilgisayar Muhendisliği Bolumu adına konuşma yapan Oğretim Uyesi Prof. Dr. Ahmet Baran konuşmasında oncelikle Prof. Dr. Aydın Koksal'a, aracılık eden TBD'ye ve kendilerine bolum olarak desteklerinden dolayı Rektor Prof. Dr. Akın Leven'te ve universite yonetimine teşekkur ederek başladı. Daha sonra bolum oğretim uyeleri ve elemanları, oğrencileri ve ders mufredatları hakkında bilgiler vererek bolumun misyon ve vizyonu hakkında bilgiler verdi. - ERZİNCAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı