SMA hastası minik Asel, hayata tutunmak icin yardım bekliyor
Bir kızlarını SMA'dan kaybeden aile, Asel'i kaybetmek istemiyor
Anne Saadet Dinc, "İkinci bir evlat acısı yaşamak istemiyorum"
Baba Rıfat Dinc, "Asel'i de kaybetmek istemiyoruz" dedi.
UŞAK - Uşak'ta 2 yaşındaki SMA hastası minik Asel, hastalığa karşı zamanla yarışıyor. Asel'in ikiz kardeşini aynı hastalıktan kaybeden aile, Asel'i hayatta tutabilmek icin yardım kampanyası başlattı.
Uşak'ın Sivaslı ilcesinde ikamet eden Rıfat ve Saadet Dinc ciftinin 2 yaşındaki minik cocukları Asel ve ikiz kardeşi Alya henuz 3 aylıkken butun hareketlerini kaybetti. Cocuklarını hastaneye goturen aile, iki cocuklarında SMA tip 1 hastası olduklarını oğrendi. Minik Asel'in ikiz kardeşi Alya, henuz 7 aylıkken hastalığa yenik duşerek hayatını kaybetti. Bir evlatlarını toprağa veren aile, Asel'i de kaybetmemek icin 2.2 milyon euroluk gen tedavisi icin kampanya başlattı. Asel'in yaşayabilmesi icin bu kampanyanın yurutulmesi ve seslerinin duyulması gerektiğini ifade eden baba Rıfat Dinc, "25 aylık kızım Asel, SMA tip 1 hastası. Yurt dışındaki tedavisi icin bir kampanya başlattık. Allah izin verirse de başaracağımıza inanıyorum. Kızım ikizdi. 7 aylıkken kardeşi Alya'yı kaybettik. Asel'i de kaybetmek istemiyoruz. Yurt dışındaki tedavide dunyanın en pahalı ilacı kullanılıyor. Tedaviye ulaşabilmemiz icin kampanyayı başlattık. Kampanyayı yurutebilmek icin sesimizi duyurabilmek istiyoruz. Şuanda ilactan başka Asel icin tedavi yok. Makinelerimiz var, oksurtme makinemiz var, hava makinemiz var. Sabah kalktığımızda Asel'e hava veriyoruz. Oksurtmelerini yapıyoruz. Tıkandığında balgamını alıyoruz. Yurt dışındaki ilactan başka şuan yapılabilecek bir tedavi yok. Bir ilac kullanıyorduk, kanun cıktığı icin o ilacı da kesildi. Asel icin yapılması gerekenler, bir an once bu kampanyayı tamamlayıp, kızımızı yurt dışına goturup bu ilacı alması ve orada fizik tedaviye girmesi. Fizik tedaviyi burada da yaptırıyoruz ama ilac alamıyoruz. İnşallah bizim sesimizi duyarlar, sesimize ses olurlar" dedi.
7 aylıkken toprağa verdikleri Alya'nın mezarı başında konuşan anne Saadet Dinc, Alya diye mezar taşını optuğunu, Asel'in mezar taşını opmek istemediğini belirterek yetkililer ve iş insanlarından destek beklediğini belirtti. Saadet Dinc, "Alyamı ziyarete geldim. Ben artık kızımı mezarlıkta ziyaret etmek zorundayım. Alya diye mezar taşını opuyorum. Asel'in de mezar taşını opmek istemiyorum. İkinci bir evlat acısı yaşamak istemiyorum. Bu yuzden başta sayın valim, belediye başkanımız ve butun hayır sever iş adamlarımızdan desteklerini bekliyorum" ifadelerini kullandı.