Super Lig'in 14. haftasında konuk ettiği Gaziantep FK'ye 4-0 yenilen Kasımpaşa'nın teknik direktoru Fuat Capa, takımın başında maca cıkabileceğini bugun oğrendiğini soyledi.
Gecen haftalarda yeni tip koronaviruse (Kovid-19) yakalanan Capa, macın ardından duzenlenen basın toplantısında, "10 gun aradan sonra tekrar takımla birlikte olabileceğimizi saat 16.00'da oğrendik. Bugun tekrar test yaptırdım. Pazartesi de test yaptırmıştım, negatif cıkmıştı." ifadelerini kullandı.

Takımdan 10 gun uzak kalmanın kotu bir durum olduğunu belirten Capa, "Takımla birlikte olmamak ozellikle bizim takımımızda cok kotu cunku genc bir takıma sahibiz. Oyuncularla surekli iletişim icinde olmamız gerekiyor. Zaten 10 gun icerisinde idman da yapamadık. Bu surecte hafta ici ve hafta sonu maclarını calışma fırsatımız da olmadı. Sadece maclarda gormuş olduğumuz eksiklerin notunu aldık." şeklinde konuştu.
Gaziantep FK'nin haftalardır kazandığını ifade eden Capa, şoyle devam etti:
"Oz guveni cok yuksek olan bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. Agresif bir takım, deneyimli bir takım. Buna bizim de aynı şekilde reaksiyon gostermemiz gerekiyordu. Karşılaşmaya kotu de başlamadık. Gaziantep FK her ne kadar iyi skor alsa da genelde topa sahip olma oranına baktığınız zaman rakiplerinden daha az. Top sizdeyken dikkat etmek gerekiyor. Cunku geciş oyununu cok iyi oynuyorlar. İleride iki cok hareketli oyuncuları var. Bu bilincle sahaya cıktık ama top bizdeyken yapmış olduğumuz bir pas hatasından dolayı rakip penaltı kazandı. Ondan sonra biraz daha toparladık. Hatta 18 etrafında son vuruşlarımız daha iyi olsa beraberliği yakalayacaktık. Devre arasına kadar baskımız gayet olumluydu. İkinci devre rakip iki kere geldi ve iki gol attı. İşin ozu bu acıkcası. Biz ise 18 etrafında son paslarımızı, son tercihlerimizi ve son vuruşlarımızı daha iyi yapmak zorundayız."
Capa, "Transfer donemine kadar 2 kaşılaşma kaldı. Başakşehir ve Fenerbahce karşılaşmaları. 5 Ocak'tan itibaren transfer sezonu acılıyor. Biz gereken raporu hazırlayıp yonetim kurulumuza vereceğiz. Başkanımız zaten futbolu bilen biri. Bu karşılaşmalardan sonra eksik oyuncularımızı zamanında getirebilirsek 2. devre tekrar gectiğimiz sezon olduğu gibi goze hoş gelen, rakiplerin saygı duyduğu Kasımpaşa'yı gostereceğiz." ifadelerini kullandı.
Fuat Capa, kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın 2 haftada yediği 6 golun ucunun penaltıdan kaydedildiğini ve bunun şanssızlık olduğunu belirtti.
Sumudica: "Bugun sahada tek takım vardı, o da Gaziantep Futbol Kulubu"
Gaziantep FK'nin teknik direktoru Marius Sumudica, aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduklarını soyledi.
Macı değerlendiren Rumen teknik adam, "Rakibimize saygı duyuyorum ama bugun sahada sadece tek takım vardı, o da Gaziantep Futbol Kulubu. Cok iyi futbol oynadık. Rakibimizi kontrol ettik. Deplasmanda 4 gol atınca tabii ki mutlu olursunuz. İyi bir yoldayız. Bugun galibiyeti oyuncularım kutlayabilir ama yarın Alanyaspor macının hazırlıklarına başlayacağız. 24 puana sahibiz. Kimsenin beklentisi değildi bu ama şimdiye kadar bir şey kazanmış değiliz." şeklinde konuştu.
Sumudica, sık sarı kart gormesinin nedeninin sorulması uzerine, şunları kaydetti:
"Sarı kart yiyebilirim ama takım guzel futbol oynuyor. Macın başında gorduğum bir sarı kart. Cok gereksiz. Neden yediğimi bile soylemediler bana. Gelip uyarmadılar bile. Bence hak edilmemiş bir kart. Bunun icin gercekten uzgunum. Benim hakkımda hakemlerde on yargı var. Surekli benim ustume oynanıyor gibi hissediyorum. Kartlar hep bana cıkıyor. Gecen hafta mesela Cuneyt Cakır geldi beni uyardı mactan once ve mac icinde. Ne dediğimi sormuyorlar bile. Ben oyuncularıma bağırırken bile bana kart gosteriyorlar. Bunu gercekten anlamış değilim. Bu rutin oldu artık."
Hakemin kendi oyuncularına da kolay kart gosterdiğini savunan Sumudica, "10. dakikada 3 oyuncuma sarı kart gosterdi. Rakip bizden daha sert oynadı. Faulleri daha sertti ama onlara 1 tane bile kart gostermedi. Guray ve Tosca ilk faullerinde sarı kart gordu. Bu şekilde oynamamıza izin verilmezse zaten oynayamayız. Oyuncumuz penaltıda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Son adamdı. Penaltı yaptı ama kaleci sarı kart bile gormedi." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Berad Buyuk