Turk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, oğretmenlerin cağrı merkezlerinde gorevlendirilmesine tepki gosterdi.

Turk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan yaptığı yazılı acıklamada, "Oğretmenlerimizin, oğrencilerimizin zaten kesintiye uğramış olan eğitim sureclerini telafi edebilmek icin uzaktan eğitimle canla başla gayret ortaya koyduğu şu zamanda onları canlı ders programlarını da sekteye uğratarak cağrı merkezinde gorevlendirmenin anlamı nedir? Son haftalarda değişik illerde şahit olduğumuz bu uygulamanın bir benzerini son olarak Adana'da gorduk. Adana Valiliği'nin bu kararı gozden gecirmesinin uygun olacağını duşunuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının da bu konuda gerekli adımı atacağına inanıyoruz. Yuzbinlerce gencimizin işsiz gezdiği ulkemizde, cağrı merkezinde telefon irtibatıyla Covidli hastalarımızın takibini yapabilecek hem de universite mezunu o kadar cok talipli bulunur ki. Boylece hem işsiz genclerimize bir nebze ve bir sure olsun nefes aldırmış, hem de oğretmenlerimizi asıl işlerinden alıkoymamış ve incitmemiş oluruz. Turkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kudret ve potansiyeli itibarıyla bu organizasyon o kadar da zor değildir" dedi. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı