Pakistan'ın Lahor şehrinde gece şantiyelerine polis baskını duzenlenen "Albayrak ve Ozpak Grubu", anlaşmazlık yaşadığı Lahor Atık Yonetimi şirketinden (LWMC) "resmi ozurle gasbedilen araclarının iadesini" istedi.
AA muhabirinin, Turk şirket yetkililerinden edindiği bilgiye gore, LWMC ile Turk şirketleri arasındaki anlaşmazlığı goruşmek uzere Lahor'da toplantı gercekleştirildi.

Toplantıya, LWMC Yonetim Kurulu Başkanı Malik Ali Amjad Nun, Ozpak Ust Yoneticisi (CEO) Nizamettin Kocameşe, Albayrak Proje Koordinatoru Cağrı Ozel ve bu şirketlerin yetkilileri katıldı.
Albayrak Proje Koordinatoru Ozel, Turk şirketleri adına toplantıda yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı:
"LWMC'den resmi ozur talep ediyoruz. Ayrıca olay gecesine ait garajlardaki kamera goruntulerinin teslim edilmesini ve ihtiyati tedbir kararı olmasına rağmen gasbedilen araclarımızın, garajlarımızın derhal Turk firmalarına iade edilmesini istiyoruz. Bunların ardından diğer tum sorunların goruşulmesine hazırız.
Sozleşmemiz bitmeden gayri yasal bir şekilde araclarımızı gasbettiniz. Bu yapılanı acıklayacak soz bulamıyorum, bunun farkındasınız ve bu kanunsuz olayın icindesiniz."
21 Aralık gecesi, bu trajik olay meydana geldi"
Ozpak Ust Yoneticisi Kocameşe de toplantıda şunları kaydetti:
"Pencap Valisi ile goruşmemizde, kendisi 31 Aralık'a kadar işimize devam etmemizi rica etti. Ben de işimizi aksatmadığımızı ifade ettim. Ayrıca 31 Aralık gunu tum bolgenin resimlerini cekerek, bir album oluşturacağımı ve sizlere tertemiz bir şehir teslim edeceğimi kendisine soyledim. Fakat iki gun sonra, 21 Aralık gecesi, bu trajik olay meydana geldi."
Kocameşe, birkac ay once gorevlerine başlayan LWMC Yonetim Kurulu Başkanı Nun ve Ust Yoneticisi İmran Ali Sultan olmak uzere ust duzey yetkililerin sozleşmeyle ilgili yanlış bilgilendirildiğini ve surecin sonunda "utanacaklarını" kaydetti.
LWMC Yonetim Kurulu Başkanının acıklaması
LWMC Yonetim Kurulu Başkanı Nun, toplantıda yaptığı acıklamada, "ozur dilediklerini" ileterek, sorunların konuşularak cozulebileceğini ifade etti.
Nun, firmaların taleplerini değerlendirip yarın yeni bir toplantı ayarlayacağını belirterek, "Kırdıkları kalpler icin cok uzgun olduğunu" soyledi.
Pencap Başbakanı ile Turk şirket yetkilileri bir araya gelecek
Turk şirket yetkilileri, yarın Pencap Başbakanı Osman Buzdar ve Pencap Valisi Caudri Muhammed Sarvar ile konuyla ilgili olarak bir araya geleceklerini acıkladı.
Goruşmeye, Turkiye'nin Lahor Başkonsolosu Emir Ozbay'ın da katılması bekleniyor.
Pakistan polisi 21 Aralık'ta baskın duzenlemişti
Albayrak ve Ozpak Grubu calışanları, dun LWMC'nin Lahor'daki ofisinin onunde olayı protesto etmişti.
Lahor kentinde temizlik hizmeti sunan Albayrak ve Ozpak Grubu şirketlerinin garaj olarak kullandıkları 6 tesise, 21 Aralık'ta 02.30 sularında cevik kuvvet ekipleri baskın duzenlemişti.
Polis, baskın sırasında zor kullanarak calışanları ve amirlerini bulundukları yerlerden dışarı cıkartmıştı. Baskın sırasında polisin sert tavrı sebebiyle arbede yaşanmıştı.
Bazı calışanları tartaklayan Pakistan polisi, Turk personelin hicbir eşyasını almasına musaade etmemişti.
LWMC CEO'su Sultan ise soz konusu eylemin "yasal ve araclara el konulmasının ihale şartnamesine uygun olduğunu" savunmuştu.
Sultan, yapılan ihale gereği arac filosunun kendilerine teslim edilmesinin zorunlu olduğunu, aksi halde mulki idarenin desteğine başvuracaklarını soylemişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Nazım Taşcı