Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Şanlıurfa'nın Harran ilcesinde tablet bilgisayarla ders calışan "Hasan Huseyin" isimli oğrencinin fotoğrafını paylaşarak meslek liselerinden calışma masası yapılmasını istedi.
Selcuk, Twitter hesabından uzaktan eğitim surecinde internet ve cihaz ihtiyacı bulunan oğrenciler icin sosyal sorumluluk kapsamındaki desteklere ilave olarak tedarik edilen tabletle ders calışan bir oğrenciye ilişkin paylaşımda bulundu.
"Harran'dan Hasan Huseyin'in tableti ulaşmış. Calışma masasını da meslek liselerimiz yapıp gonderir mi? Ne dersiniz." diye soran Bakan Selcuk, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Muduru Kemal Varın Numanoğlu'nu da etiketledi.
Selcuk'a yanıt veren Numanoğlu, mesleki ve teknik eğitim ailesi olarak Bakan Selcuk'un talimatları doğrultusunda salgın surecinin başından bu yana uretimleriyle her zaman halkın yanında olduklarını belirtti.
Uzaktan eğitim surecindeki oğrencilerin gereksinimleri icin de geceleri gunduze katmaya hazır olduklarını ifade eden Numanoğlu, şunları kaydetti:
"Bunyesinde mobilya ve ic mekan tasarımı alanı da olan ve adeta fabrika gibi calışarak okul sıraları ureten Şanlıurfa Karakopru GAP MTAL Harran'daki Hasan Huseyin'in calışma masasını onumuzdeki haftaya kadar ureterek ulaştıracak. Mesleki eğitim ailesi olarak saygılarımızı sunarız."
Numanoğlu, meslek lisesi oğrenci ve oğretmenleri tarafından Hasan Huseyin'e bir de kutuphane yapılacağı bilgisini de paylaştı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yıldız Aktaş