Antalya'da bir kadının darbedilerek oldurulmesiyle ilgili sanık iki kardeşin ve maktulun alıkonmasına yardım ettiği ileri surulen kişinin yargılanmasına devam edildi.
Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Gokhan C, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz yargılanan sanığın kız kardeşi Umran C. ve Suleyman A. ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.
Sanık Gokhan C, bir onceki savunmasını tekrarladığını belirterek, hayatını kaybeden Hatice Şimşek'i 7 yıldır tanıdığını, olaydan kısa bir sure once de sevgili olduklarını ifade etti.
Şimşek'i oldurme niyetinin olmadığını one suren Gokhan C, tahliyesine karar verilmesini talep etti.
Tanık olarak dilenen komşu A.Ş, sanığın maktule surekli şiddet uyguladığı iddiasında bulundu.
Olay gecesi evden cok fazla bağırma seslerinin geldiğini aktaran tanık, "Olay gunu 4 kez polisi aradım, evden surekli kadının yardım isteme sesleri geliyordu. Bir sure sonra eve ambulans ve polisler geldi. Aşağıya indiğimde kadının olduğunu oğrendim." beyanında bulundu.
Duruşmada, sanık Umran C'nin sabah 05.00'te evden cıktığını soylemesi rağmen telefon kayıtlarına gore oğle saatlerinde evden ayrıldığının tespit edildiği belirtildi.
Mahkeme heyeti, sanık Gokhan C'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Gokhan C. (31), 2 Ağustos'ta 112 Acil Cağrı Merkezini arayıp birlikte yaşadığı Hatice Şimşek'i (30) evde hareketsiz bulduğunu bildirmiş, eve giden ekipler vucudunda morluklar tespit edilen Şimşek'in hayatını kaybettiğini belirlemişti. Gokhan C. ve kız kardeşi Umran C. tutuklanmış, maktulun alıkonmasına yardım ettiği one surulen Suleyman A, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Tutuklu sanık Umran C, yargılama aşamasında tahliye edilmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gulsem Adam