Super Lig'in 14. haftasında konuk ettiği Yukatel Denizlispor'a 2-1 mağlup olan Buyukşehir Belediye Erzurumspor'un teknik sorumlusu Şenol Fidan, kazanmak istedikleri bir macı kaybettikleri icin uzgun olduklarını soyledi.
Şenol Fidan, karşılaşmanın ardından duzenlenen basın toplantısında, uzun zamandır galip gelemediklerini, bu macı kazanmak icin sahaya cıktıklarını belirtti.
Macı kazanarak geleceğe umutla bakmak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını ifade eden Fidan, "İc sahadaki macımızı 3 puanla kapatıp geleceğe umutla bakmak istiyorduk. Maca cok iyi başladık. 2'nci dakikada Ricardo Gomes'in ıskaladğı pozisyonda gol olsa takım uzerindeki oz guven, ilk dakikalarda bizim sahip olacağımız bir unsur olacaktı ama atamayınca da 15 dakika sonra Denizlispor maca ortak oldu." diye konuştu.
Fidan, daha sonra gol yediklerini dile getirerek, şoyle konuştu:
"15 dakikadan sonraki yarım saati boş gecirdik diyebirilim. O arada da gol yedik. İkinci yarıya başlarken yaptığımız değişikliklerle en azından oyunu elimize almıştık ama cok basti bir gol yediğimizi duşunuyorum. Kaptırılan bir top onun arkasından boşa cıkılan bir hava topu var. Futbolda bunlar oluyor ama beni sevindiren en buyuk unsurda takımımızın şu ana kadar ki kırılgan yapısını bu macta gormediğimiz icin son derece mutluyum. 2-0'dan geri donuş yapmak istedik golu de bulduk. Geri donuş yapmak istedik belki gol atsak galip bile gelebilirdik."
Futbolun sonuc oyunu olduğunu anlatan Fidan, şoyle devam etti:
"55. dakikadan sonra hakimiyet tamamen bize gecti ama futbol sonuc oyunu atmak gerekiyor. En azından bu kadar pozisyonun olduğu bir macta 1 puanı cebimize koymamız lazımdı ama olmadı. Oyun anlamında bize ışık veren şeyler var eğer oyunumuzu geliştirirsek geleceğe daha rahat bakabiliriz diye duşunuyorum."
Yalcın Koşukavak: "Zor bir deplasmandı"
Yukatel Denizlispor Teknik Direktoru Yalcın Koşukavak da iki takım icin onemli bir mac olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"İki takımda alt sıralarda olması oyunun zorluk derecesini yukselteceğini tahmin ediyorum. Zor bir deplasmandı. Alanya galibiyetinden sonra bu mac daha onem arz etti. Erzurumspor kadrosu cok derin ve ozellikle ikinci ve ucuncu bolgelerde cok ciddi derinlikleri var. Oyuna cok iyi mudahale edebilecek penceleri guclu oyuncuları var. Biz de ise kadro derinliği anlamında biraz problemlerimiz var. Oyunun başından sonuna kadar boyle gideceğini hesap edebiliyorduk. İkinci yarı ozellikle 2-1'den sonra cok baskı yedik. İki kontra atak vardı onları gol yapsaydık belki mac bitmiş olacaktı. Buna rağmen zorlu bir deplasmandan kısa zamanda icinde organize olup boyle 2 mactan 6 puan alan oyuncularımı tebrik ediyorum. İnşallah Denizlispor camiası icin sonu iyi olur."