Turkiye'de yuksek lisans eğitimi alan Japon oğrenci Yoshi Enomoto, İzmir depreminin ardından ulkesinde duzenlediği yardım kampanyasıyla topladığı para ile ev eşyası alarak yardımları dağıtan kuruluşlara teslim etti.
Yoshi Enomoto, Bayraklı ilcesinde depremzedelerin kaldığı gecici barınma merkezi onunde AA muhabirine yaptığı acıklamada, İstanbul'daki ozel bir universitede yuksek lisans eğitimi aldığını, 2,5 yıldır Turkiye'de yaşadığını ifade etti.
Daha once farklı ulkelerdeki ihtiyac sahipleri icin yardım kampanyaları duzenlediklerini ifade eden Enomoto, "Japonya'da da cok sık deprem oluyor. Hatta en son 2011 yılında deprem ve tsunami yaşandı. Cok insan oldu. Ben o depremi yaşamadım ama insanların depremde neler yaşadığını yakından biliyorum. İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,6 buyukluğundeki depremin ardından yıkılan evlerin goruntulerini televizyonlardan izleyince cok uzuldum. Buradaki insanlar icin yardım yapmaya karar verdim. Hemen bağış kampanyasına başladım." dedi.
Enomoto, Turkiye'yi ve Turk insanlarını cok sevdiğini, depremin ardından onların yuzlerini bir nebze de olsa guldurebilmek icin ulkesinde bir ay once kurduğu bir internet sitesi uzerinden bağış toplamaya başladığını ifade etti.
Biri Turk olmak uzere toplam 96 arkadaşının kendisine bağışta bulunduğunu dile getiren Enomoto, şunları kaydetti:
"Bir ay gibi kısa bir surede 6 bin dolar bağış topladım. Paranın 2 gun once bana ulaşmasının ardından İzmir'de depremzedelerin yaşadığı konteyner kente geldim. Bayraklı Kaymakamlığı yetkilileriyle goruştum. Onlar bana depremzedelerin elektrik supurgesine ihtiyacı olduğunu soyledi. Ben de 160 elektrik supurgesi alarak dağıtılmak uzere onlara teslim ettim. Bugun de yeni ev kuran depremzedelere verilmesi icin 4 camaşır makinesi ve 4 buzdolabı satın aldım. Onları da Bayraklı Belediyesine teslim ettim. Yardım projesini tamamladığım icin kendimi mutlu ve rahat hissediyorum. Umarım İzmir bir daha boyle bir afet yaşamaz."