Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, Turkiye'nin desteği olmadan KKTC'nin uluslararası platformlarda, ulkedeki altyapı ve benzeri calışmalarda cok ciddi yol katetmesinin mumkun olmadığını bildirdi. Saner, KKTC halkına inanc ve kararlılıkla verdiği destek icin Turkiye'ye teşekkur etti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve KKTC Başbakanı Saner, Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'ndeki goruşmelerinin ardından ortak basın toplantısı duzenledi.

Saner, KKTC'de hukumetlerin goreve başlar başlamaz bir gelenek olarak ilk ziyaretlerini ana vatan Turkiye'ye yaptığını hatırlatarak, "Biz bu geleneği bugun gururla gercekleştiriyoruz. Bugunku misafirperverliğiniz icin hem hukumet ortakları hem de halkım adına teşekkurlerimi ifade etmek istiyorum." dedi.
Turkiye'ye, Kıbrıs Turk halkına desteği icin teşekkur eden Saner, şoyle devam etti:
"KKTC olarak şunu hep biliyoruz: Ana vatan Turkiye Cumhuriyeti'nin desteği olmadan bizlerin uluslararası platformlarda veyahut ulkede yapacağımız altyapı ve benzeri calışmalarda cok ciddi yol katetmemiz mumkun değildir. Bugune kadar olduğu gibi bundan sonra da inanc ve kararlılıkla aynı yolda sizlerle birlikte yuruyeceğimiz konusunda almış olduğumuz garanti de bizleri fazlasıyla mutlu etmiştir."
Saner, KKTC'de eğitim, turizm ve inşaat sektorunun dışında "Bilişim Adası Kıbrıs: Bilişim Donuşum Dijital" başlığıyla yeni bir vizyon olarak atılacak adımların, vatandaşların bulundukları yerden devlete ait butun işlemleri yapmasına imkan sunacağını ve burokrasiyi azaltacağını soyledi.
KKTC Başbakanı Saner şunları kaydetti:
"Bugunden itibaren de maaşlar başta olmak uzere 800 milyon liralık bir kaynağın ulkemize aktarılacak olması ve Kovid-19 gibi bir mucadeleden gecerken tum dunyanın ekonomisi daralırken tum dunyada olum oranları ciddi şekilde artarken KKTC olarak bunu gururla soylemek istiyorum. Sizlerin de katkılarıyla gerek ekonomik performansımızı sağlamak adına gerekse alınan tedbirlerle can kayıplarının minimum olup insanlarımızın sağlıklı olarak ulkede bulunabilmesini sağladığımızdan dolayı da bize yapmış olduğunuz desteklerin bugun de devam edecek olmasını gormek ve 2021 yılının ekonomik olarak da bu bağlamda, gerek iş ve calışma yaşamında gerekse iş hayatında destekleneceğinin ifade edilmesi ve destekleneceğinin buradan bir soz olarak verilmesi, bizim 2021 yılını daha protokolu imzalamadan ulkemizde rahat atlatabileceğimizin en onemli sinyalidir diye duşunuyorum."
Ersan Saner, bolunmuş yollardan koy yollarına kadar ulkede altyapıya ilişkin atılan adımların, halkın memnuniyetini artırmasının yanı sıra kazalardaki can kayıplarını azalttığına da dikkati cekti.
Saner, Oktay'a hitaben "500 yataklı bir hastanenin de akabinde yapılacak olmasını soylemeniz, aşıyla da nufusumuzun ucte ikisinin aşılanması icin ve boylece ekonomide kararlı duruşlarımızın devam edebileceğini ifade etmenizden dolayı teşekkurlerimi aktarmak istiyorum." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Cebrail Karabulut