Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in doğum gununu kutlayarak ulkesine davet etti.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, resmi bir yazı kaleme alarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i doğum gununu kutladı. Zelenskiy mektubunda, ikili ilişkilerin guncel tutulmasının onemini vurgulayarak Aliyev'i Ukrayna'ya davet etti.
Zelenskiy mektubunda, "En samimi duygularımla doğum gununuzu kutluyorum. İkili ilişkilerimizin stratejik partnerlik seviyesine cıkmasının ve sizin Cumhurbaşkanlığınız doneminde Azerbaycan'ın bolgenin lideri olduğunu kanıtlamasının altını memnuniyetle ciziyorum. Karşılıklı anlayış ve dostluk icinde Azerbaycan ve Ukrayna'nın ileri donemde ilişkilerinin gelişmesine ilgi duyuyoruz. Ukrayna, uluslararası hukuka gore belirlenmiş Azerbaycan sınırlarını ve devletin uniter yapısını desteklemeye devam edecektir. Sizinle Ukrayna ve Azerbaycan arasındaki ozel diyaloğumuzu devam ettirmek icin resmi davetle sizi Kiev'de gormekten mutlu olurum. Size sağlık, bitmeyen bir enerji ve Azerbaycan icin surdurduğunuz gorevinizde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
Zelenskiy ve Aliyev, 2019 yılı Aralık ayında Azerbaycan'ın başkenti Baku'de ikili goruşme gercekleştirmişti. - KİEV
Kaynak: İhlas Haber Ajansı