Bartın Universitesi Rektoru Prof. Dr. Orhan Uzun, Yuksekoğretim Kalite Kurulu (YOKAK) tarafından duzenlenen "Donuşen Dunyada Liderler Calıştayı"na katıldı.
Yuksekoğretim Kalite Kurulunun (YOKAK) duzenlediği 'Donuşen Dunyada Liderler Calıştayı' cevrimici olarak gercekleştirildi. Bartın Universitesi Rektoru Prof. Dr. Orhan Uzun'un da katıldığı calıştayın acılış konuşmasını YOKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas gercekleştirdi.

Calıştayın ilk oturumunda "VUCA (Ucuculuk, belirsizlik, karmaşıklık ve bulanıklık) Dunyasında Liderlik" başlığı altında Pandemi Doneminin VUCA bileşenleri acısından değerlendirilmesi ile universitelerin ekosistemi ve ekosistem ile ilgili sorunların değerlendirilmesi konuları ele alındı.
İkinci oturumda temel kavramlar ve liderlik konularına değinilerek paydaş odaklılık, stratejik bakış ile fonksiyonel ve surec bazlı yapıların temel farkları, değişim yonetimi konuşuldu.
Kurum kulturu ve değerlerin ele alındığı ucuncu oturumda, Birleşmiş Milletler surdurulebilir kalkınma amacları, liderlerden beklenen etik tavır ve soylem konuları masaya yatırıldı.
Calıştayın son bolumunde ise liderlik davranışları, liderlik yaklaşımları, liderlik dinamiği, liderlikte kocluk ve mentorluk rolleri, kriz doneminde liderlik, guclu ekipler, universite icin liderlik modeli orneği konuları değerlendirildi.
Değerlendirme anketiyle sona eren calıştayın onumuzdeki donemlerde belli periyotlar halinde gercekleştirilmesi hedefleniyor.
Gercekleştirilen etkinliğin onemine değinen Bartın Universitesi Rektoru Prof. Dr. Orhan Uzun, "Yuksekoğretim kurumlarının kalite yolculuğunda onemli bir misyon ustlenen Yuksekoğretim Kalite Kurulu, kuruluşunun 5. yılında da onemli işler yapmaya devam ediyor. Universitelerimizin surdurulebilir gelişimine ve bireylerin evrensel yeterliliklere ulaşmasına katkı sağlamak icin gosterilen bu gayret, yuksekoğretim alanında kalite guvencesi sistemini guclendirmektir. Yeni YOK anlayışının bir tezahuru olan bu calışmalar kalite kulturunun yayılımını teşvik etmekte ve tum paydaşlar arasında iş birliğine dayalı ilişkiler kurulmasına uygun ortamlar hazırlamaktadır. 'Donuşen Dunyada Liderler Calıştayı' ise dunya capında yaşanan hızlı değişime yuksekoğretim kurumlarımızı uyumu ve gereken adımları zamanında atabilmeler yonunde geniş bakışı acısı sunmak icin duzenlenmiş ve rektorlerimiz arasında deneyim paylaşımını sağlamıştır. Bu duşuncelerle 'Yeni YOK' anlayışıyla birlikte yuksekoğretim kurumlarımızın geleceğe olan yuruyuşlerinde yol arkadaşlığı yaparak desteklerini esirgemeyen YOK Başkanımız Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Sarac'a, YOK uyelerimize ve YOKAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Muzaffer Elmas ile YOKAK uyelerimize teşekkurlerimi sunuyorum" dedi. - BARTIN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı