Kultur ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan Buyukşehir Belediyesini ziyaretinin ardından beraberinde Malatya Valisi Aydın Baruş, Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan, Genel Sekreter Yardımcıları ile birlikte Millet Bahcesi icerisinde yapılacak olan Millet Kutuphanesi calışma alanında incelemelerde bulundu.
İnceleme gezisi sırasında bir acıklama yapan Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan, "Malatya'mızın butun hemşerilerine hitap eden, bu anlamda değerli Valimizle ve sizlerle kurmuş olduğumuz koordinasyon neticesinde burada bulunan lisenin başka bir yere taşınması ve yapımının Buyukşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Bu alanın Kutuphane olarak yapılması ve altında 200 araclık otopark ve yaklaşık 15.500 metre kapalı alanı olan hakikaten şehir mimarisine bizim genel kultur yapımıza uygun ve şehrimizin insanlarının yaralanabileceği bir kutuphane temeli atılmak uzere şuanda hazırlıklar yapılıyor. Kış olmasına rağmen calışmalar buyuk bir hızla devam ediyor. Bu alandaki calışmalar herhangi bir aksilik cıkmadığı takdirde 15 ay icerisinde inşallah guzel bir kutuphaneyi Malatyalı hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Bu konuda bizlere vermiş olduğunuz destekten dolayı Kultur ve Turizm Bakanlığına Buyukşehir Belediyesi olarak teşekkur ediyoruz. Ayrıca bu konuda diğer yardım eden eş finansman sağlayacak olan Spor Toto Başkanlığımız ve Genclik ve Spor Bakanlığımızın 'da burada desteği var. İnşallah cevre duzenlemeleri ile birlikte, kutuphanenin ic donanımıyla birlikte guzel bir kutuphane olacaktır diyorum. Bu Yeşil Kuşak kapsamı icerisinde ve Millet Bahcesi icerisinde olan bu kutuphane amacına uygun bir şekilde de Malatya halkı tarafından da sevilerek kullanılacak ve gidilecek bir mekan olacak. Şimdiden bu kutuphanemizin Malatya'mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sizlerin desteklerinizden dolayı da sizlere muteşekkir olduğumu ve teşekkur ettiğimi belirmek istiyorum" dedi.
Malatya Buyukşehir Belediyesi tarafından temel atma calışmaları yapılan Millet Kutuphanesinin kazı alanında bulunduklarını belirten Malatya Valisi Aydın Baruş ise yaptığı konuşmada, "Burası Battalgazi ilcemizin merkezi yerlerinden birisi, Hurriyet Parkı'nın devamı ve Millet Bahcesinin icerisinde yer alacak olan bir alan. Bildiğiniz gibi halk kutuphanesi uzun sureden beri Malatya'nın ihtiyacı olan bir yatırımdı. Bu yatırımın gercekleşmesinde tabi ki Buyukşehir Belediyemizin cok onemli, değerli katkıları var arsanın temin edilmesi, Genclik ve Spor Bakanlığımızın hem de Kultur ve Turizm Bakanlığımızın yardımlarını temin edilmesi cok değerli cabaları vardı. Bizlerde bu yatırımın gercekleşmesinde nacizane katkılarımız olduysa mutluyuz ve bunları sağlamaya calıştık. Bugun bu alanda yatırımın gercekleşmesi Malatya'nın gencleri ve cocukları icin gercekten buyuk bir imkan sağlayacak. Kutuphanemizin kapalı alanı yaklaşık on bin metre kare, kaplı otoparkıyla birlikte yaklaşık on beş bin metre kare cok iyi bir alan. Burada hem Kulturel aktiviteler gercekleştirilecek hem de genclerimiz ve cocuklarımız rahat ve ferah bir ortamda sosyalleşme anlamında guzel bir imkana kavuşacak. Ben şimdiden hayırlı olsun diyorum, inşallah en kısa surede kısa surede tamamlanır ve Malatya Halkının hizmetine sunulur. Buradan da Sayın Bakan Yardımcımızın nezdinde Kultur ve Turizm Bakanlığının katkıları nedeniyle teşekkur ediyorum. Ayrıca Genclik ve Spor Bakanlığımıza da teşekkur diyorum" dedi.
Kultursuz ve sanatsız bir şehir duşunmenin mumkun olmadığını belirten Kultur ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ise "Kultur Hayatını, Sanat hayatını şekillendiren en onemli kurumların başında kutuphanelerimiz geliyor. Cocuklarımızın hem ders calışma alanları, hem yetişkinlerle birlikte kitapla, Kulturle Sanatla buluşma noktaları, dolayısıyla her şehirde boyle buyuk geniş kapsamlı bir kutuphane yapma ideali Kultur Bakanlığımızın en onemli hedeflerinden biri. Malatya Buyukşehir'imiz olarak boyle bir ihtiyacın olduğunun hep birlikte farkındaydık, Sayın Cumhurbaşkanımızın Millet Bahceleri duşuncesi ile birlikte şehirlerimiz merkez noktalarında cevreyi tahkim eden aynı zamanda bunu Kulturle buluşturan bir anlayışının cok guzel bir orneğini Malatya'mızda goruyoruz. Değerli Buyukşehir Belediyesi Başkanımızın, Valimizin onderliğinde şehrin merkezinde boyle onemli bir cekim alanının ortak noktasında bir kutuphanenin inşa edilmesi hele ki mimarisi noktasında guzel bir mimari, cok beğendik hep birlikte bunları kamu kurumlarıyla, değişik Bakanlıklarımızın ve Kultur Bakanlığımızın destekleri ile birlikte değerli Buyukşehir Belediyesi Başkanımızın liderliğinde yapılıyor olması hepimizi gururlandırıyor. İnşallah hep birlikte hem kutuphanesiyle hem cevresiyle guzel bir imza olacak. Burada Buyukşehir Belediyesi Başkanımız farklı şeyler muzeler duşunuyor. İşte Kultur budur sanat budur. Malatya'nın tarihinden, koklerinden beslenerek geleceğin inşası buralarda olacaktır diyorum. Emeği gecen herkesi kutluyor ve alkışlıyorum" şeklinde konuştu.
Kultur ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Millet Bahcesindeki programın ardından beraberindeki heyet ile birlikte Restorasyon calışmalarının devam ettiği Taşhoron Kilisesine gecerek Gurkan'dan bilgiler aldı. - MALATYA