Antalya'da 2 kişiyi silahla oldurduğu gerekcesiyle 36 yıl hapis cezasına carptırılan sanık hakkında Bolge Adliye Mahkemesi tahliye kararı verdi.
Antalya Bolge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesinde gorulen duruşmaya, sanık Ramazan Oruc, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Muştekiler ve taraf avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu.
Soz verilen sanık Oruc, olay gunu kadın arkadaşı S.Y'nin de bulunduğu aracıyla ormanlık alana gittiğini, aractayken 2 kişinin aracın camına vurarak kendilerini rahatsız ettiğini iddia etti.
Olen kişilerin bıcak gosterip kendilerini polis olarak tanıttığını one suren Oruc, "Olenlerden biri sanki polis merkeziyle konuşur gibi 'Şahısları aldık, olay yerindeyiz' diye ifadeler kullanıyordu. Bu kişiyi elimle itmeye calışırken bıcakla bana doğru hamle yaptığı sırada 'ya onlar, ya ben' diyerek silahı cıkarıp, rastgele ateş ettim." dedi.
Duruşma savcısı mutalaasında, sanığın haksız saldırıyı bertaraf etmek amacıyla, o anki şartlara gore korku ve telaşa kapılarak Mesut Yurugel ile İbrahim Yoruk'i silahla ateş ederek oldurduğunu belirtti.
Yerel mahkemenin verdiği mahkumiyet kararının bozulmasını isteyen savcı, sanığın tahliyesine karar verilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, eylemin haksız saldırı karşısında meşru mudafaa kapsamında işlendiği gerekcesiyle sanık Ramazan Oruc'un tahliyesine hukmetti.
Olay
İbrahim Yoruk ve Mesut Yurugel, 20 Aralık 2003'te Mazı Dağı'ndaki ormanlık alanda silahla oldurulmuş olarak bulunmuş, Cinayet Buro Amirliği ekiplerinin faili mechul cinayetlerin aydınlatılması icin yaptığı calışmalar kapsamında delillerin yeniden incelenmesi sonucu Ramazan Oruc olaydan 16 yıl sonra yakalanmıştı. Oruc, 2 kişiyi "kasten oldurme" sucundan 36 yıl hapis cezasına carptırılmıştı. Sanık avukatı, istinaf mahkemesine itirazda bulunmuş ve bunun uzerine yeniden duruşma yapılmasına karar verilmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Gulsem Adam