Gumuşhane Belediye Başkanı Ercan Cimen, belediyenin mal varlığının borcunu 10 kez odeyecek buyuklukte olduğunu soyledi.
Cimen, makamında duzenlediği toplantıda, bazı basın yayın organlarında Gumuşhane Belediyesi 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda yer alan bilgilerle ilgili haberlere yer verildiğini belirtti.
Sayıştay'ın raporuna internetten erişilebildiğini dile getiren Cimen, denetim raporlarındaki borc miktarının bir yılda yapılmadığını, onceki yıllardan aktarılarak gelen ve 2019 yılı sonu itibariyle toplam borcu ifade ettiğini vurguladı.
Cimen, belediyenin oz gelirlerinin yatırım yapılarak halkın hizmetine sunulması icin yeterli miktarda olmadığına dikkati cekerek, "Hal boyle olunca da borclanma yoluna gidilmiştir. Yapılan borclanmalar belediyemizin sermaye uretim giderleri icin yani pazar alanı binası, genclik parkı, Sema Doğan Yaşam Alanı, sokak sağlıklaştırması, mezbahane, katı atık tesisi gibi yerler icin kullanılmıştır. Bulgu listesinde de belirtildiği gibi, bulguların coğu muhasebe kayıtlarıyla alakalı hesap hatalarından, surekli guncellenen muhasebesel kodlar ve sistemsel hatalardan oluşmaktadır. Bu durum da usul hatasıdır, usulsuzluk değildir." dedi.
Oturup borcların odenmesini beklemek icin değil, hizmet icin goreve geldiğinin altını cizen Cimen, son bir yılda 45 milyon lira borc odediklerini, borclarının 115 milyon liradan 70 milyon liraya gerilediğini aktardı.
Cimen, borcların neredeyse tamamının kamu borcu olduğunu ve 10 yılda odeneceğini anlatarak, şu değerledirmede bulundu:
"Borclanacağız, bu yatırımları ilimize kazandıracağız. Korkacak, abartılacak bir durumumuz yok. Mal varlığımız borcumuzu 10 kez odeyecek buyuklukte. Halkımız musterih olsun. Belediyemiz emin ellerde. Her şeyimiz şeffaf. Bizler usulsuzluk, hırsızlık yapmadık, yatırım yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu koltukların hakkını vereceğiz. Cocuklarımıza iyi bir gelecek ve borcsuz bir belediye bırakacağız."
Raporda yer alan Kovid-19 ile ilgili kısmın tamamen bir yanlış algılamadan kaynakladığını belirten Cimen, "Raporu yazan arkadaşla goruştum, kendisi bir onceki sayfada 'Kovid-19 sebebiyle' diye cumleye başlayıp sebep gosterirken, arka sayfada arkadaşlarımızın cevabını 'Kovid-19' diye yazıyor. Tam bir muamma. Arkadaşlar, 2020 yılına suregelen donemde Kovid-19 donemiyle tahsilatlarımızın azaldığını ornek gosteriyor. Ama gelin gorun ki rapora sanki 2019'da Kovid-19'dan tahsil edememişler gibi eklenmiş."??? diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Veysel Kara