Milli Eğitim Bakanlığınca, yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle uygulanan uzaktan eğitime erişim sıkıntısı yaşayan Vanlı oğrencilere dağıtılmak uzere 586 tablet bilgisayar gonderildi.
Gonderilen tablet bilgisayarlar, ozel puanlama sistemi, başarı ve sosyo-ekonomik durumları goz onune alınarak belirlenen oğrencilere teslim edilmek uzere Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu tarafından okul mudurlerine ve oğretmenlere teslim edildi.
Milli Eğitim Mudurluğu toplantı salonunda gercekleştirilen programda konuşan Mehmetbeyoğlu, bu tur hizmetlerin devletin buyukluğunun bir gostergesi olduğunu soyledi.
Oğrencilere verilen desteğin geleceğe yapılan en buyuk yatırım olduğunu vurgulayan Mehmetbeyoğlu, "Bu tabletlerle evlatlarımız cok guzel eğitim alacaklar ve kendilerini geleceğe daha iyi hazırlayacaklar. Tabletlerin, Ercişimize, evlatlarımıza ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.
İlce Milli Eğitim Muduru Sadık İşler ise tabletlerin oğretmenler ve okul mudurleri tarafından oğrencilere dağıtılacağını aktardı.