MERSİN (İHA) – Mersin Buyukşehir Belediyesi, yılbaşı oncesinde kadın ureticilere destek olmak amacıyla "Kadın Ureticiler Yeni Yıl Etkinliği" duzenledi. Kentin 13 ilcesinde uretim yapan kadınlar, Mersinden Kadın Kooperatifi ve Hayat Ağacı Kooperatifi bunyesinde stant acıp urunlerini sergiledi. Buyukşehir Belediye Başkanı Vahap Secer de etkinliğe katılarak stantları gezdi.
Buyukşehir Belediye Başkanı Secer, goreve geldiği gunden bu yana uretici kadınlara desteğini her gecen gun artırıyor. Bu kapsamda Buyukşehir Belediyesi, Ozgecan Aslan Barış Meydanında "Kadın Ureticiler Yeni Yıl Etkinliği" duzenledi. Kentin 13 ilcesinde uretim yapan kadınlar, Mersinden Kadın Kooperatifi ve Hayat Ağacı Kooperatifi bunyesinde stant acıp urunlerini sergiledi. Başkan Secer, etkinliğin acılışına katılarak 50 stantta 80 kadın ureticinin el emeği, goz nuru urunlerini inceledi. Secer'e, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Secer, Buyukşehir Belediyesi Başkan Vekili Gulcan Kış ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da eşlik etti.

"Kadın kooperatiflerimizin destekcisiyiz"
Secer, burada yaptığı acıklamada, her imkanda ve fırsatta kadınlara sunulan desteğin harikalarla cevap bulduğunu belirterek, en onemli amaclarından birinin kadınların ekonomik hayata dahil edilmesi olduğunun altını cizdi. Kadınların guclerini ortaya cıkarmak ve onlara katkı sunmak icin bircok calışma yaptıklarını belirten Secer, "Mersinden Kadın Kooperatifi aslında bir gonullu ordusunda emekleriyle şekil bulan bir kooperatif. Biz de belediye olarak her turlu desteği veriyoruz, diğer kooperatiflerimize de olduğu gibi. Değer veriyoruz, projelerine katkı sunmaya calışıyoruz. Mersin'de bu konuda calışan butun kooperatiflerimizin yanındayız, destekcisiyiz. Bu surecte bazı sıkıntılar yaşanmıyor değil. Ozellikle pandemi sureci, bircok alanda olduğu gibi kadınların calışmalarına da sekte vurdu ama her şeye rağmen bugun burada pandemi ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde cok guzel bir ortam sağladı arkadaşlarımız" dedi.
"İmkan sunduğumuz zaman kadınlar harikalar yaratıyorlar"
Stant alanındaki izlenimlerini de aktaran Secer, "Bunlar guzel resimler, cok guzel tablolar. Huzurlu olmak; bir kent icin, toplum icin oncelikli olmalı. Bir evde once huzur olmalı. Zenginsiniz, paranız var, geliriniz var, huzurunuz yok, hicbir işe yaramaz. Once biz kentte mutluluğu, huzuru sağlayalım, insanları bir araya getirme gayreti icerisinde olalım. Ama tabii ki insanların insanca medeni yaşamı icin de bir gelire ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Kadınların bu sebeple el emeklerinin, goz nurlarının ekonomik değere donuşmesi icin her turlu katkıyı yapıyoruz. Şunu gordum; gercekten imkan sunduğumuz zaman, onlara yardımcı olduğumuz zaman harikalar ortaya cıkarıyorlar" diye konuştu.
"Mersinli hemşerilerimin yeni yılını kutluyorum"
Başkan Secer, pandeminin neden olduğu sıkıntıların el birliği ile aşılacağını da kaydederek, "Yeni bir yıla giriyoruz. Tabii ki tum dunyanın sıkıntılı olduğu bir surec, bunlar da aşılacaktır. Bunu el birliği ile birlik, beraberlik icerisinde aşacağız. Bundan en kucuk bir endişem bile yok. Gelecek gunlerin bugunlerden cok daha iyi olacağını goruyorum. Buna inanıyorum. Biz de elimizden geleni değil, gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ben tum Mersinli hemşerilerimin bu vesileyle yeni yılını kutluyorum. Nice nice guzel yılbaşlarını beraber yaşayalım" temennisinde bulundu.
"Burayı biz kadın ureticilere tahsis ettiği icin başkanıma cok teşekkur ediyorum"
Bugun başlayan ve yarın da devam edecek olan etkinlikte Toroslar ilcesinden katılarak standını acan Sevcan Kaya da "Başkanıma cok teşekkur ediyorum, burayı biz kadın ureticilere tahsis ettiği icin" dedi.
Sahilde gezerken stantları goren ve gezmeye karar veren Ayfer Peker ise kadın ureticilere destek olmak icin alışveriş yapacağını soyleyerek, "Cok guzel bir yer, cok hoş. Cicek alacağım ben de. Kadın ureticiler icin cok iyi. Biz de alışveriş yaparak destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.
Stantları gezen Nazan Işık da gezerken oldukca keyif aldığını belirterek, "Hem ureten kadınlarımızı desteklemek hem de bir nebze olsun icimizin acılması adına buraya geldik. Alışveriş yaparak katkıda bulunuyoruz uretici kadınlarımıza" diye konuştu.
Etkinliğe, Mut Taşhan Kadın Ureticileri de katılarak stant actı. - MERSİN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı