Oğrencileri icin hayata gecirdiği projelerle 2019 yılında "Kuresel Oğretmen" odulune layık gorulen 8 Turk oğretmenden biri olan Sakarya'daki okul oncesi oğretmeni Elem Goktaş, bu yıl odul alan kişiler arasında yapılan secimde elci oldu.
İl Milli Eğitim Mudurluğunden yapılan acıklamaya gore, merkezi Hindistan'da olan uluslararası eğitim yonetimi kuruluşu AKS Education tarafından 2019 yılında odule layık gorulen Zubeyde Hanım Ortaokulu okul oncesi oğretmeni Elem Goktaş, bu yıl 14-19 Aralık tarihlerinde organize edilen Oğretmen İlham Haftası'na katıldı.
Goktaş, dunyanın dort bir yanındaki oğretmenlerin fark oluşturan proje ve başarı hikayeleriyle ilgili sunumlarının paylaşıldığı etkinlikte, "Kuresel Oğretmen Odulu Elcisi" secilen 3 Turk oğretmenden biri oldu.
Elci secilmesiyle deneyimlerini yurt ici ve dışında meslektaşlarıyla paylaşacak Goktaş, calışmalarında fark oluşturan oğretmenleri yonlendirerek yapabilecekleriyle ilgili onlara rehber olacak.
Oğretmenlerin başarılarıyla gurur duyduklarını ifade eden İl Milli Eğitim Muduru Fazilet Durmuş, elci secilen Elem Goktaş'ı tebrik etti.
"Farklı ulkelerin neler yaptığını gorme fırsatı yakalıyoruz"
Oğretmen Elem Goktaş, AA muhabirine, AKS Education tarafından duzenlenen organizasyonlar sayesinde farklı ulkelerdeki calışmaları gorme fırsatı bulduğunu belirterek, "Nerede olduğumuzu gormek adına bana kişisel ve mesleki olarak cok faydası oluyor. Hic tanımadığımız ya da bilmediğimiz ulkelerdeki eğitim sistemlerini ya da onların neler yaptığını gorme fırsatı yakalıyoruz. Onlarla surekli iletişim halindeyiz, birlikte proje yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.
Gecen yıl odul alan Turk oğretmenler arasından elci secildiğini aktaran Goktaş, "Bu konuda ihtiyac duyan, başvurmayı duşunen, gercekten calışmalarında fark oluşturmuş oğretmenleri yonlendirecek, bilgilendirecek, bu surecin işleyişiyle alakalı referans, yapabilecekleriyle ilgili onlara rehber olacağız. Zaten bu calışmaları yapıyorduk. Ankara ve Tekirdağ'dan elci secilen diğer oğretmenlerimizle bu calışmalarımızı surdureceğiz." ifadesini kullandı.
"Kuresel Oğretmen" odulu, farklı konularda oğretimde mukemmellik sergileyen, oğrencilere olağanustu katkı sağlayan ve resmi sınıfların dışında bile ders vererek topluma hizmet eden oğretmenleri belirlemeyi amaclıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Onur Orhan