CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'na yonelik ifadeleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Alaattin Cakıcı ifade verdi. Cakıcı ifadesinde, "Kendisine tehdit değil ikaz mahiyetiyle 'yine bu hakaretlerine devam edersen bakla odunuyla seni tanıştırırım' cumlesini kullandım. Ama amacım 'seni devlete şikayet ederim'dir. Adalet anlamında kullandım" dedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kılıcdaroğlu'nun şikayeti uzerine Alaattin Cakıcı hakkında "tehdit" ve "hakaret" suclarından soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında talimatla Cakıcı'nın ifadesi alındı. Cakıcı, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede, Twitter'deki sozlerin kendisine ait olduğunu belirterek, cezaevinden cıktığı gunden bu yana Kılıcdaroğlu'nun kendisi uzerinden Cumhur İttifakı'nı yıpratmak icin soylemlerde bulunduğunu ve kendisini hedef aldığını iddia etti. Soz konusu ifadelerle Kılıcdaroğlu'nu tehdit etmediğini, ikaz ettiğini kaydeden Cakıcı, "Kendisine tehdit değil ikaz mahiyetiyle 'yine bu hakaretlerine devam edersen bakla odunuyla seni tanıştırırım' cumlesini kullandım. Ama amacım 'seni devlete şikayet ederim'dir. Adalet anlamında kullandım" ifadelerini kullandı.
Cakıcı, ifadesinde şunları kaydetti:
"Sonra bir daha bana hakaret etti. Bana bu duşmanlığın nedir? PKK ve DHKP-C ile ilişki icindesin. İstersen beni onlara oldurt. Ben Allah'tan korkarım. İhanet edersem devletimden korkarım. Surekli beni gundeme getirmek kaydıyla Cumhur İttifakı'nı, sayın Devlet Başkanımızı, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahceli'yi yıpratmak istemektedir. Bunu da Alaattin Cakıcı uzerinden yapmaktadırlar. Devletimizin beka sorunu varken aylardan beri Meclis'te ve basın yayın organlarında hedef yanlılarının CHP lideri bunu gundeme getirmektedirler. Devletimin vereceği her turlu karara saygılıyım."
(Abdullah Sarica/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı