Kadınlar 1500 metre serbestte 15: 45.29'luk derecesiyle kısa kulvar gencler dunya rekorunu kıran ENKA'nın milli yuzucusu Merve Tuncel, madalyasını aldı.
İstanbul'da devam eden Turkiye Arena Kulupler Arası Kısa Kulvar Genc ve Acık Yaş Yuzme Şampiyonası'nda gencler dunya rekorunun yeni sahibi olan Merve Tuncel'e, duzenlenen torenle madalyası verildi.
Elde ettiği dereceyle ayrıca 15-16, 17-18 ve +19 yaş Turkiye rekorlarını da kıran milli yuzucu, madalya toreninin ardından AA muhabirine yaptığı acıklamada, "Yarıştan cıktığımda gencler dunya rekorunu kırdığımı bilmiyordum. Antrenorlerimin yanına geldiğimde oğrendim. Bir Turk genci olarak rekor kırdığım icin cok mutluyum." ifadelerini kullandı.
Onemli bir başarıya imza attığını vurgulayan Merve Tuncel, "Boyle bir başarıya imza attığım icin mutluyum. Gurur verici. Emeklerimin karşılığını aldım. Beni destekleyen herkese cok teşekkur ederim." diye konuştu.
Yarışın ardından yaşadıklarıyla ilgili konuşan 15 yaşındaki milli yuzucu, "İlk once anne ve babamla goruştum. Onlar da evde ağlıyorlarmış. İlk defa boyle bir şey başıma geldi. Daha sonra sevincimi antrenorlerimle paylaştım. Annem ve babam suyu sevdiğim icin beni yuzmeye yonlendirmişti. Yuzmeye 5 yaşında başladım. Daha sonra başarılı oldukca ilerledim. Bu noktaya geleceğimi duşunmuyordum." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Emre Doğan