İstanbul İl Milli Eğitim Mudurluğu personeli, Turk Kızılay'a kan bağışında bulundu.
Mudurlukten yapılan acıklamaya gore, İl Milli Eğitim Mudurluğunce eğitim ortamlarında kan bağışı ile ilgili farkındalık oluşturulması ve toplumdaki algılarının pozitif yonde değişmesi hedefiyle "Ziller Hayat Kurtarmak İcin Calıyor Projesi" yurutuluyor.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim Mudurluğu ile Turk Kızılay'ın iş birliğinde, kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kampanya duzenlendi. Kampanya kapsamında mudurluk calışanları Capa Kızılay Kan Merkezinde kan verdi.
Kampanyaya İl Milli Eğitim Muduru Levent Yazıcı, il milli eğitim mudur Yardımcıları, ilce milli eğitim mudurleri, maarif mufettişleri, şube mudurleri, Fatih ilcesi okul yoneticileri ve personel destek verdi.
Kan bağışı hakkında değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, yoğun kan ihtiyacının olduğu bir donemde kan bağışına katkı sunan herkese duyarlılıkları icin teşekkur ederek, eğitimcilerin kan bağışlamasının toplumda bu konuda farkındalık oluşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
Turk Kızlay'ın Turkiye'nin ceşitli yerlerinde her gun kan bağışı aldığını belirten Yazıcı, kan bağışı kampanyalarının kısa zamanda cok fazla bağış alınabilmesine imkan tanıdığına dikkati cekti.
Yazıcı, seferberliğin bir iyilik hareketi olduğunu kaydederek, kan bağışının hem hastaların sağlığına kavuşması hem de donorlerin daha sağlıklı bir yaşam surmeleri icin onemini vurguladı.
Bağışlanan kanın laboratuvarda işleme tabi tutulduktan sonra bileşenlerine ayrılarak uc kişiye hayat verdiğine dikkati ceken Yazıcı, ozellikle salgın surecinde ve kış aylarında kan bağışının oneminin bir kat daha arttığını belirterek tum duyarlı kişileri kan vermeye davet etti.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Hatice Şenses Kurukız