CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankapark'a yapılan harcamaları aklın, mantığın, vicdanın kabul edemeyeceğini belirterek, "Melih Gokcek'in dinozorlara yatırdığı parayı bugun cocuklarımıza harcasaydık, uzaktan eğitime erişemeyen oğrencilerin tablet ve internet sorununu tamamen cozmuş olurduk." dedi.
Kaya, TBMM'de duzenlediği basın toplantısında, bu yılın pandemiyle mucadele yılı olduğunu belirterek, 2021'in pandemiden kurtuluş yılı olmasını diledi.
Kovid-19 pandemisinde, sosyal devletin eksikliğini derinden hissettiklerini savunan Kaya, bu eksikliği, tum engellemelere rağmen halkın belediyelerinin buyuk ozveriyle kapatmaya calıştığını soyledi.
Kaya, CHP'li belediyeler Ankara Buyukşehir Belediyesi, Cankaya, Yenimahalle ve Elmadağ belediyelerinin bu surecteki calışmaları hakkında bilgi verdi.
Ankara Buyukşehir Belediyesinin, 8 Nisan 2019 ile 31 Ekim 2020 tarihleri arasında, sosyal yardım ve sosyal hizmetlere 438 milyon 16 bin 416 lira harcadığını, 5 milyar 70 milyon 489 bin 823 liralık mal ve hizmet alımı gercekleştirdiğini, 3 milyar 230 milyon 811 bin 731 liranın yardım harcamalarına ayrıldığını belirten Kaya, 648 milyon 243 bin 907 lira borc odemesi yapıldığını, 2 milyar 400 milyon 347 bin 781 lira daha borc odeneceğini kaydetti.
Kaya, Sayıştay raporlarında, Ankara Buyukşehir Belediyesi, Cankaya, Yenimahalle ve Elmadağ belediyelerinin temiz cıktığını, Sayıştayın Ankara Buyukşehir Belediyesi 2019 raporlarında yolsuzluk iddiasının yer almadığını kaydetti.
Eski Ankara Buyukşehir Belediye Başkanı Melih Gokcek'in cocukluk hayali olan ve bugun cop durumundaki Ankapark'a 750 milyon dolar harcandığını anlatan Kaya, sozlerini şoyle surdurdu:
"22 Kasım 2020'de Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi bilirkişi zarar tespit raporuna gore, Ankapark'ta 111 milyon 210 bin 795 lira zarar tespit edildi. Ankapark'ı gezdim, icler acısı. Dinozorları, cope giden uygulamaları gordum yureğim acıdı. Ankapark'a yapılan harcamalar aklın, mantığın, vicdanın kabul edemeyeceği harcamalardır.
Gokcek'in dinozorlara yatırdığı parayı bugun cocuklarımıza harcasaydık, uzaktan eğitime erişemeyen oğrencilerin tablet ve internet sorununu tamamen cozmuş olurduk. 9 milyon 750 bin oğrenciye tablet verebilirdik, bedava internet bağlantısı sağlayabilirdik. Kent kapılarına 24 milyon 214 bin 461 lira harcandı. Bunlar harcanmasaydı Ankara Minibusculer Odasına kayıtlı 2 bin 966 uyesiyle 6 bin calışanına 4 ay boyunca asgari ucret uzerinden destek sağlayabilirdik. Bugun hayalet kasaba olarak anılan Gokkuşağı Projesi'ne 2 milyon 600 bin dolar harcandı. Eğer Adalet ve Kalkınma Parti'li belediye, bunu harcamasaydı bugun Ankara'da 3 bin servis aracı calışanına 3 ay boyunca asgari ucretle destek olabilirdi. Gokcek doneminde 197 milyon 403 bin lira harcayarak ceşitli yerlerdeki anlamsız şekildeki kedi heykelleri yapılmasaydı Siteler esnafının derdine derman olacak yatırımlar yapılabilirdi."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Meltem Ozturk