- Erciş'te 586 oğrenciye tablet desteği
VAN - Van'ın Erciş ilcesinde uzaktan eğitim sistemine katkı sağlamak amacıyla 586 oğrenciye tablet desteğinde bulunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitime katkı sunmak amacıyla tum Turkiye'de tablet dağıtımı gercekleştiriyor. Bu kapsamda, Erciş ilcesinde Bakanlık tarafından yapılan ozel puanlama sistemiyle başarı ve sosyoekonomik durumları goz onune alınarak belirlenen 586 oğrenciye tabletleri dağıtıldı. İcerisinde 32 GB hafıza kartı ile internet erişiminin de bulunduğu paketler okul idarecilerine teslim edilirken, yine okullarda uzaktan eğitime katkı sunmak amacıyla 183 adet web kamera desteğinde bulunuldu.
Tablet dağıtımı dolayısıyla İlce Milli Eğitim Mudurluğunde gercekleştirilen programa katılan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, bu tur hizmetlerin devletin ne kadar buyuk olduğunun gostergesi olduğunu vurguladı. Bu hizmetin Erciş'e ulaştırılmasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak uzere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk'a şukran duygularını ifade eden Mehmetbeyoğlu, "Bu tabletlerle evlatlarımız cok guzel eğitim alacaklar ve kendilerini geleceğe daha başarılı bir şekilde hazırlayacaklar. Bu tabletlerin Erciş'imize, evlatlarımıza ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / SAİM SABAH KENDİR