AK Parti Merkez Karar Yonetim Kurulu Uyesi ve Malatya Milletvekili Oznur Calık, TBMM'de duzenlediği basın toplantısı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun 7 Aralık'ta TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya ilişkin acıklamalarda bulundu.
Calık, TBMM tutanaklarını gostererek, Kılıcdaroğlu konuşurken aralarında gecen diyaloğu anlattı. Kılıcdaroğlu'nun, 'Teror saldırısında şehit olan bir polisin babasına 121 lira 96 kuruş aylık bağlandı' şeklindeki meclis tutanaklarına yansıyan konuşmasını hatırlatan Calık, "Kılıcdaroğlu buyuk bir yalana ve skandala daha imza attı. AK Parti'nin mensubu bir milletvekili olarak 'yanlış rakam veriyorsunuz' diyerek hemen itiraz ettim ve kendisini uyardım. Sayın Kılıcdaroğlu, bana hitaben, bizim, şehit bir polisimizin babasına, 121 lira 96 kuruş aylık bağladığımızı soyledi ve makbuzunu gostereceğini ekledi.
Turkce'de doğru soylemeyene 'yalancı', CHP'de ise maalesef 'genel başkan' diyorlar" dedi.

[h=3]"ASIL KILICDAROĞLU BU MİLLETTEN OZUR DİLEMELİDİR"[/h]Bir kere en başta; aziz şehitlerimizi, bir yalana malzeme yapmaya kalktığı icin Kılıcdaroğlu, acilen bu milletten ve şehit ailelerinden ozur dilemelidir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, siyaset ustudur; yerleri de başımızın ustudur. Dolayısıyla, şehitlerimizin emanetlerine sahip cıkmamızı sorgulamak kimsenin haddi değildir. Taciz ve tecavuz vakalarıyla calkalanan, skandalların partisi CHP'nin gundemini değiştirmek icin şehitlerimizin kullanılmasına asla musaade etmedik, ettirmeyiz. Peki, işin doğrusu ne? Biz; terorle mucadele kapsamında şehit olan polislerimizin yakınlarına; nakdi tazminat veriyoruz. Şehit yakınlarımızın ikisini kamuda istihdam ediyoruz ve bircok desteğimizi veriyoruz. Şehitlerimizin varsa eşine, cocuklarına, annesine, babasına, yani ailesine kamu gorevindeki emsalinden az olmamak uzere aylık bağlıyoruz. Şu anda bu aylık tutar en az 6 bin 150 TL'dir. Yani Sayın Kılıcdaroğlu'nun 'şehit polis babasına 121 TL aylık bağlandı' ifadesi kesinlikle yalandır. Hem, SSK'yı batıran mudur olarak tarihe gecen hem de hesap uzmanı olduğunu iddia eden Kılıcdaroğlu'na ben de işte bu evrakı gonderebilirim. İsterse kendisi de SGK'dan alabilir" diye konuştu.
[h=3]"KILICDAROĞLU 'BEN POLİS DEMİŞTİM AMA YANLIŞ SOYLEMİŞİM' DEMELİ"[/h]Calık, Kılıcdaoğlu'nun şehitler uzerinden siyaset yaptığını ve parti icindeki 'taciz ve tecavuz' iddialarıyla ilgili gundem değiştirmeye calıştığını one surerek, şoyle konuştu:
"Bu yalan, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz uzerinden soyleniyorsa daha kotudur. Bu yalan, eğer meclis kursusunden bir genel başkan tarafından soyleniyorsa cok daha kotudur. Hele de bu yalan, kurnazlıkla ortbas edilmeye calışılıyorsa cok cok daha kotudur. Sayın Kılıcdaroğlu, 7 Aralık'taki konuşmasında, 'şehit polis babası' demesine rağmen dunku grup toplantısında bir kez daha cark etti. Sayın Kılıcdaroğlu, bu kez; 'teror mağduru olan sivil bir evladımız'dan bahsetti. Dolayısıyla Sayın Kılıcdaroğlu, acil olarak cıkıp 'ben polis demiştim ama yanlış soylemişim, yanılmışım' demelidir. Sayın Kılıcdaroğlu, hem milletimizden, hem şehit yakınlarımızdan hem de benden ozur dilemelidir. Sayın Kılıcdaroğlu, illa bir şeylerin hesabını sormak istiyorsa gitsin, iş birlikcisi HDP'ye dağa kacırılan cocukların hesabını sorsun."

Kılıcdaroğlu şu ifadeleri kullanmıştı;
"Beşiktaş saldırısında (2016) bir şehit annesine 121 lira 96 kuruş maaş bağlandığını soylemiştim. Bana itiraz edildi. İtirazı yapan da AK Parti Malatya Milletvekili Oznur Calık. Ona şoyle dedim: 121 lira 96 kuruş maaş bağlanmasına doğru diyorsunuz, yerinizde kalın. Doğru demiyorsanız, gorevinizden ayrılın, ben makbuzu size vereceğim. Makbuz burada. AK Partili milletvekili, "Bana bu yanlış bilgiyi kim verdi" diye hesap soracak mı? Ya da 'Bu yanlış bir bilgiymiş. Beni aldattılar. Kılıcdaroğlu'ndan ozur dilerim' diyecek mi?"
[h=3]"BENDEN VE ARKADAŞLARIMDAN OZUR DİLEMELİDİR"[/h]Şehidin annesine bağlanan 121 TL 96 kuruşluk aylığın belgesini gosteren Kılıcdaroğlu, AK Partili vekile istifa cağrısı yapmıştı. "Sayın Oznur Calık derhal ya istifa etmelidir veya parlamentoda benden ve arkadaşlarımdan ozur dilemelidir. Şehitlerden de şehit yakınlarından da ozur dilemelidir" diyen CHP lideri,sozlerine şoyle devam etti;"Şehidimizin annesine 121 TL aylık bağlanmasıyla ilgili Fuat Oktay 'Bu rakamları nereden alıyorsunuz? Yonunuzu Turkiye'ye donun' demişti. Bizim acıkladığımız rakam doğru, yonumuz de belli. Sizin yonunuz Saray'dır, bizim yonumuz 83 milyon vatandaşımızdır."