Yahyalı Belediye Başkanı Esat Ozturk, belediye başkan yardımcıları, birim mudur ve amirleriyle 2020 yılı değerlendirme ve 2021 yılı planlama toplantısı duzenledi.
Toplantıya katılan başkan yardımcıları ve birim mudurleriyle birlikte 2020 yılında yapılan belediye calışmalarını değerlendiren ve 2021 yılında yapılacak projeleri istişare eden Başkan Esat Ozturk, "Biz kelimesini cok onemsiyorum. Yahyalı'da ekibimle birlikte guzel calışmaların altına imza atıyoruz. Bu Kadirşinas insanlara en iyisini yapmak icin yoğun gayret sarf ediyoruz" Dedi.

Toplantı'da Yahyalı gibi guzel bir ilcede hizmet ettiği icin mutlu olduğu belirten Başkan Esat Ozturk, "Bu ilcenin Yahya Gazi'si, Seyit Ali Gazi'si ve Benli Gazi'si ile iftihar ediyoruz. Bu ilcenin Hacı Hasan Efendisi, İpek Hocası ile iftihar ediyoruz. Kapuzbaşı Şelalesi gibi coşan vatan ve bayrak sevgisi ile iftihar ediyoruz. Bu ilcenin Divriği dağı gibi heybetine, Hacer Ormanı gibi dik duruşuna, tıpkı madenleri gibi kıymeti ile iftihar ediyoruz. Bu ilcenin Erciyes Dağı gibi ak ve yurekleri pak olmasıyla iftihar ediyoruz. Hizmet bizden keyfini surdurmek hemşerilerimizden. Bu anlayışla yaz demeden, kış demeden, gecede gunduzde, yağmurda karda, olude ve diride hayatın her alanında belediye olarak calışıyoruz" dedi.
2020 yılı icinde yapılan onemli calışmalara değinen Başkan Ozturk, " Kayseri Buyukşehir Belediyemizle birlikte ilcemiz ana caddesi dediğimiz Ataturk Bulvarı ve Kayseri Caddesi'nde ayrıca Kavacık Mahallesi'nde olmak uzere toplam 10 km sıcak asfalt calışması yaptık. İlce merkez ve kırsal mahallelerimizin yollarında 25 km sathi kaplama asfaltlaması yaptık. Doğalgaz calışmaları tamamlanınca parke doşeme calışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu kapsamda 50.000 metrekare kilitli parke taşı mahallelerimize doşedik. İlcemizi imar ederken, insanlarımızı da sağlık acısından ihya etmeyi unutmadık. Ozellikle Korona virusle mucadele kapsamında 140.000 adet maskeyi ucretsiz dağıttık. İhtiyac sahibi ailelerimize 10.000 adet gıda paketi ulaştırdık. Doğayı yeşillendirmeyi alsa ihmal etmedik. 5000 adet fidanı toprakla buluşturduk. Vatandaşlarımızın pandemi doneminde rahat spor yapabilmeleri icin 6,5 km yuruyuş ve bisiklet yolu yaparak hizmete actık. Ayrıca Gıda Uretim Akademisi, arazi yollarının duzenlenmesi, metruk bina yıkımı, mezar yapım işleri gibi onemli calışmalar gercekleştirdik. 2020 yılı bereketli bir yıl oldu. Daha burada sayamadığımız onlarca calışmamız oldu. Ben ekip arkadaşlarıma teşekkur ediyorum. Hepsi ozverili bir şekilde calışmalarına devam ettiler. Biz hizmetlerimizi Allah rızasını kazanmak icin yapıyoruz. İnşallah onun rızasını kazanırız" ifadelerini kullandı.
Toplantı da 2021 yılında yapacakları calışmalara da değinen Başkan Esat Ozturk, " 2021 yılında belediyemiz hizmetlerinde kullanmak icin 1.7 Milyon TL bedelle 3 adet cop toplama aracı, 1 adet traktor, 1 adet vakumlu yol supurme aracı, 2 adet Pick-Up' ı belediyemiz bunyesine katmak istiyoruz. Toplam 1,6 milyon TL bedeli olan, catısına 400 kw kapasiteli guneş enerji sistemi kurulacak, kurban kesim alanı, otopark ve acık hava toplantı alanı olarakta kullanacağımız Kapalı Semt Pazarı'mızı hizmete acacağız. Ayrıca 2021 yılında Yahyalı Gosteri ve Kongre Merkezi, Fevzi Cakmak Panoramik Seyir Parkı, Mahalle Konakları, Yeni Terminal, Revizyon İmar Plan Calışması, Belediyem Benimle El Ele Projesi, Meslek Yuksek Okulu Cevre Duzenlemesi, Amator Spor Kuluplerine destek, Elma Sirkesi Uretim Atolyesi ve 55 Adet Villa Parseli gibi onemli projelerimizi hayat gecirmek istiyoruz" diye konuştu. - KAYSERİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı