Diyarbakır'da evlat nobetini surduren Mevlude Ucdağ, teror orgutu yanlısı sitelerde oğlunun olduğune dair iddialara inanmadığını belirterek, "Mucadelemden vazgecmeyeceğim. Sonuna kadar kararlıyım, oğlumu olu veya diri istiyorum. Almadan da buradan kalkmayacağım. Bu direnişi başka cocukları da kandırmasınlar diye surdureceğiz." dedi.
Anne Ucdağ, teror yanlısı bazı sitelerde, oğlu Ramazan'ın 13 Ağustos 2018'de operasyonda etkisiz hale getirildiği iddialarına ilişkin HDP İl Başkanlığı onunde acıklama yaptı.

Oğlunun 1 Haziran 2015'te kandırılıp dağa goturulduğunu bunun uzerine HDP onundeki eyleme katıldığını belirten Ucdağ, "Bunların yaptığı bu caniliklere susmayacağız. Hakkımız olan cocuklarımızı istiyoruz. Eyleme katıldığımdan bu yana HDP'liler beni eylemden kaldırmak icin surekli, 'oğlun bizde değil DEAŞ'tadır' diye konuşmalar yaptılar. Bunlara rağmen kalkmadım." diye konuştu.
Oğlunun olduğune yonelik haberlere kesinlikle inanmadığını vurgulayan Ucdağ, konuşmasını şoyle surdurdu:
"Beni yıldırmak icin oyunlar yapıyorlar. Oğlum olduyse bile kemikleri, mezarı nerede? DNA testi yapılana kadar inanmayacağım. Mucadelemden vazgecmeyeceğim. Sonuna kadar kararlıyım, oğlumu olu veya diri istiyorum. Almadan da buradan kalkmayacağım. Bu direnişi başka cocukları da kandırmasınlar diye surdureceğiz. Kandırmalarına izin vermeyeceğiz. Evlat nobetinde olan anneleri caydıramayacaklar."
Evlat mucadelesini kararlı bir şekilde surdureceğini ifade eden Ucdağ, "Ozgurluk adı altında cocukları dağa kacırdınız, cozum dağda değil. Dağda devlet kurulmuyor. Annelerden ayırdığınız evlatların ozgurluğunu geri verin. Turkiye Cumhuriyeti olduğu surece hain parti ve uzantısı, taşeron teror orgutu PKK hayalini kurduğu Kurdistanı hicbir zaman kuramayacak. Buna izin vermeyeceğiz. Devletimiz ve bizlerin mucadelesi onları bitirecek. Devletime, Cumhurbaşkanıma, İcişleri Bakanıma, valimize, emniyet mudurumuze guveniyorum. Buradaki coğu ailelerin cocukları geldi, benimkinin de geleceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.
Acıklamanın ardından Ucdağ'a destek veren Diyarbakır anneleri, teror orgutu PKK ve HDP aleyhine slogan attı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Osman Bilgin