Tunceli Merkez Halk Eğitim Merkezi Mudurluğu tarafından Koronavirus (Covid-19) ile mucadele kapsamında ihtiyac duyulan maske uretimine devam ettiği, son uretilen 2 bin adet yıkanabilir maskenin ise emniyet mudurluğune teslim edildiği belirtildi.
Uretim kapasitesi ve urun ceşitliliğini artırarak urettikleri urunleri daha once okullara ve bircok kamu kurumuna ulaştıran Halk Eğitim Merkezi, bu kez de Ozel Harekat Şubesinde gorevli polisler icin maske uretimi gercekleştirdi. Uretilen maskeler, İl Milli Eğitim Muduru Gursel Ekmekci tarafından polislere ulaştırılmak uzere şubeye teslim edildi.

Dunyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mucadele icin ilk aşamada koruyucu urunleri kullanmanın onemine değinen İl Muduru Gursel Ekmekci, "Bilim insanlarımızca her gun dile getirilen salgın ile mucadelenin en onemli unsurları şuphesiz temizlik, sosyal mesafe ve maske kullanımıdır. İl Milli Eğitim Mudurluğu olarak uzaktan eğitimde cocuklarımızın eğitime erişimini sağlamak, salgın doneminde oğretmen ve velilerimizin bilinclendirilmesi gibi oncellikli faaliyetleri titizlikle yurutuyoruz. Bununla birlikte mucadeleye katkı sunmak amacıyla halk eğitim merkezimiz de uretime devam ediyor. Kamu kurumu calışanlarımızın ihtiyaclarını oncelliklerimiz arasına alarak, İl Emniyet Mudurluğumuzun de talebi doğrultusunda bu kapsamda urettiğimiz yıkanabilir 2 bin maskeyi Ozel Hareket Şube Mudurluğumuzde gorev yapan kahraman polislerimize teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Yaşanan zorlu surecte pandemiden korunmanın her şeyden once geldiğine değinen Ekmekci, "Bu bilincle merkezimiz de uretim kapasitemizi daha da artırarak ihtiyac duyulan malzemelerini aynı kararlılıkla ve hızlı uretmeye devam edeceğiz. Ulke olarak kenetlendiğimiz bu gunlerde seferberlik ruhu icerisinde kurum olarak ornek ve buyuk bir başarı ile urettiğimiz urunlerin toplumda karşılık bulduğunu ve takdir topladığını gormek bizi son derece memnun etmektedir. İlimizde ihtiyac duyulan malzemeleri ureterek salgınla mucadeleye onemli bir katkı veren Halk Eğitimi Merkezi Mudurluğu calışanlarımız başta olmak uzere emeği gecen butun calışma arkadaşlarıma teşekkur ediyorum" diye konuştu. - TUNCELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı