AK Parti Malatya Milletvekili Oznur Calık, "Aziz şehitlerimizi bir yalana malzeme yapmaya kalktığı icin Kılıcdaroğlu, acilen bu milletten ve şehit ailelerinden ozur dilemelidir. İki; şehitlerimiz ve gazilerimiz siyaset ustudur, yerleri de başımızın ustudur. Dolayısıyla şehitlerimizin emanetlerine sahip cıkmamızı sorgulamak kimsenin haddi değildir" dedi.
AK Partili Calık, TBMM'de duzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu'nun butce acılışında TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya cevap ver Calık, "Konumuz 7 Aralık 2020 tarihinde butce goruşmelerimiz esnasında gercekleşen bir diyaloga dayanmaktadır. Sayın Kılıcdaroğlu Meclis tutanaklarına da yansıdığı gibi aynen aktarıyorum; 'Teror saldırısında şehit olan bir polisin babasına 121 lira 96 kuruş aylık bağlandı' diyerek buyuk bir yalana ve skandala daha imza attı. Tabii yıllarca sosyal politikalar calışmış, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığı ve sosyal devlet anlayışını inşa eden AK Parti'nin mensubu bir milletvekili olarak 'yanlış rakam veriyorsunuz' diyerek hemen itiraz ettim ve kendisini uyardım. Sayın Kılıcdaroğlu, bana hitaben bizim, şehit bir polisimizin babasına 121 lira 96 kuruş aylık bağladığımızı soyledi ve makbuzunu gostereceğini ekledi. Gosterdiği makbuz, şehit polisin babasına bağlanan aylık makbuzu asla değildir" ifadelerini kullandı.
Calık şoyle konuştu:
"Bir kere en başta aziz şehitlerimizi bir yalana malzeme yapmaya kalktığı icin Kılıcdaroğlu acilen bu milletten ve şehit ailelerinden ozur dilemelidir. İki; şehitlerimiz ve gazilerimiz siyaset ustudur, yerleri de başımızın ustudur. Dolayısıyla şehitlerimizin emanetlerine sahip cıkmamızı sorgulamak kimsenin haddi değildir. Uc; taciz ve tecavuz vakalarıyla calkalanan, skandalların partisi CHP'nin gundemini değiştirmek icin şehitlerimizin kullanılmasına asla musaade etmedik, ettirmeyiz. Peki, işin doğrusu ne? Biz, terorle mucadele kapsamında şehit olan polislerimizin yakınlarına nakdi tazminat veriyoruz. Şehit yakınlarımızın 2'sini kamuda istihdam ediyoruz ve bircok desteğimizi veriyoruz. Şehitlerimizin varsa eşine, cocuklarına, annesine, babasına yani ailesine kamu gorevindeki emsalinden az olmamak uzere aylık bağlıyoruz. Şu anda bu aylık tutarı en az 6 bin 150 TL'dir. Yani Sayın Kılıcdaroğlu'nun 'Şehit polis babasına 121 TL aylık bağlandı' ifadesi kesinlikle yalandır. Bu da Sosyal Guvenlik Kurumu'ndan gelen evraktır. Hem 'SSK'yı batıran mudur olarak tarihe gecen' hem de 'hesap uzmanı' olduğunu iddia eden Kılıcdaroğlu'na ben de işte bu evrakı gonderebilirim."
Calık, Kılıcdaroğlu'nun 7 Aralık'taki konuşmasında 'şehit polis babası' demesine rağmen dunku grup toplantısında bir kez daha cark ettiğini soyleyerek, "Bizzat Meclis'te 'şehit olan bir polisin babasına 121 lira 96 kuruş aylık bağlandı' dedi. Herkes TBMM tutanağına bakabilir. Dunku grup toplantısında ise 7 Aralık'taki konuşmasının tutanağını okurken kendi konuşmasının başını, yani polis ifadesini kesti. TBMM'nin resmi tutanakları işte elimizde. Kılıcdaroğlu'nun carkı ortada. İşte, gelin gorun ki yalanların ortaya cıkmak gibi bir huyu vardır. Sayın Kılıcdaroğlu, Meclis'te 'şehit polis babası' demişti. Sonra cark etti, teror mağduru olan sivil bir evladımızdan bahsetti. Dolayısıyla Sayın Kılıcdaroğlu, acil olarak cıkıp 'ben polis demiştim ama yanlış soylemişim, yanılmışım' demelidir. Hem milletimizden, hem şehit yakınlarımızdan hem de benden ozur dilemelidir. Sayın Kılıcdaroğlu'nun ve partisinin yalandan, iftiradan, taciz, tecavuz gibi skandallardan fırsat buldukca yapmaları gereken şey ise bolca 'sosyal devlet dersi' calışmaktır" diye konuştu.
Calık, şehitlere bağlanan tazminat miktarlarından bahsederek, "2004 yılında tarihte ilk kez teror mağduru sivillerin yakınlarına nakdi tazminat, 2012 yılında kamuda istihdam hakkı ve 2013'te de aylık bağlanması sağlanmıştır. Bu aylık da bin 467 TL'dir. Bu da SGK'dan gelen bilgiler. Yani ozetle şehit polislerimizin ailesine 6 bin 150 TL'den daha az aylık asla bağlanmıyor. Teror mağduru sivillerin ailesine de bin 467 TL aylık bağlanıyor. İşte, hesap bu kadar net bicimde ortadayken, Kılıcdaroğlu'nun yaptığı şehitlerimiz uzerinden siyaset yapmaktır. Ama biz yaptırmayız. Hele de Kılıcdaroğlu, şehitlerimizi ağzına alacak en son kişilerden biridir. Daha acık ifade edeyim; ne şehitlerimiz, ne şehit yakınlarımız, ne de gazilerimiz Kılıcdaroğlu'nun umurunda değildir. Eğer birazcık umurunda olsaydı koskoca CHP, şehitlerimizin katili teror orgutunun siyasi uzantısı HDP ile kol kola girmezdi, CHP'yi HDP'leştirmezdi. Bugun CHP, PKK'nın, DHKP-C'nin, FETO'nun ve Turkiye duşmanı tum merkezlerin son umudu ve son kalesi haline gelmiştir. Kılıcdaroğlu, başta Gazi Mustafa Kemal Ataturk olmak uzere tum şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Sayın Kılıcdaroğlu, illa bir şeylerin hesabını sormak istiyorsa gitsin işbirlikcisi HDP'ye dağa kacırılan cocukların hesabını sorsun. İlla hesap soracaksa 40 yıldır terorle mucadele icin harcamak zorunda kaldığımız 500 milyar doların hesabını sorsun" şeklinde konuştu. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı