İstanbul'da 28 Temmuz'da minibusune binen Ozbekistanlı Nodira M.'yi (46) herkes indikten sonra taciz ettiği iddia edilen tutuksuz sanık İzzet A. (30) ilk kez hakim karşısına cıktı. İzzet A. kendisine iftira atıldığını one surerken Nodira M. şikayetini yineledi. Duruşmanın ardından basın acıklamasında konuşan Nodira M. "Ozgecan Aslan da şoforle baş başa kalmıştı, ben de şoforle baş başa kaldım. Aklımdan Ozgecan gecti, o yuzden alttan aldım, sustum. Kapıları acınca kactım" dedi.Bakırkoy 39. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık İzzet A. avukatıyla katıldı. Duruşmaya şikayetci Nodira M. ve avukatı Şamil Burak Bozkurt da katıldı. Sanık İzzet A. savunmasında suclamayı kabul etmediğini belirterek "Muşteki benim arabama bindi. Son durağa geldiğimizde aracta kimse yoktu. Kendisi de baktığım kadarıyla telefonla oynuyordu. Ben 'Burası son durak' abla dedim. Bana Topkapı'ya gideceğini soyledi, ben de yanlış bindiğini soyledim. Onu Esenler'den gelen dolmuşa bindirdim. Kendisi 'Ben kaybolmak istemiyorum, numaramı size vereyim de siz de bana verirseniz yol tarif edebilirsiniz' dedi. Ben de kendime ait olan numarayı verdim" şeklinde konuştu.
BANA İFTİRA ATILIYOR
Sanık İzzet A. olaydan 20 gun sonra şikayetci avukatının babası ve amcasından şikayetlerini geri cekmeleri karşılığında para istediklerini one surerek şoyle devam etti: "Benim uzerime iftira atıyorlar, hicbir suclamayı kabul etmiyorum. Kesinlikle kendisine yonelik cinsel bir amacım olmadı. Minibusten inmemeye zorlamadım. Telefon numarasını vermesi icin zorlamadım" TACİZ OLSAYDI MUŞTEKİNİN YUZ İFADESİNE YANSIRDISanık avukatı ise beyanında şofor olan muvekkiliyle muştekinin arasında diyalog gectiğini, kamera kayıtlarının da dosyada olduğunu soyleyerek "Diyalogun icinde taciz olsaydı muştekinin yuz ifadesine ve mimiklerine bunu yansıtırdı ve arka koltuğa gecerdi diye duşunuyoruz. Muşteki boyle bir olaya maruz kalsaydı tepkisini gosterirdi" dedi.
HİC ŞUPHELENMEDİMŞikayetci Nodira M. ise Turkiye'de yabancı olduğu icin adres bilmediğini one surerek "Ben pandemi nedeniyle kimseyle muhatap olmak istemedim. Direkt şofore sordum, bana 'Gecer' dedi. Sonrasında minibus kalabalık olduğu icin telefonuma bakarak yolculuk yapmaya başladım. Normalde Topkapı'da da son durakta iniyorum. O yuzden hic şuphelenmedim ve etrafa bakmadım" diye konuştu.
AKLIMA OZGECAN GELDİ KURTULMAK İCİN BAĞIRMADIMSon durağa geldikleri sırada minibuste kimsenin kalmadığını ve yanlış yere geldiğini fark ettiğini ifade eden Nodira M. "Şofore sorduğumda 'Ben seni başka minibuse bindireceğim' dedi. Arabanın kapısı kapalıydı. Bana once 'Temizlikci lazım' dedi, Ben de 'Tanımadığım kişilerle konuşmuyorum, temizliğe gitmiyorum' dedim. 'O zaman seninle tanışalım arkadaş olalım' dediğinde 'Ben de arkadaş olmak istemiyorum. Ac kapıyı gideyim' dedim. Kendisi kapıyı acmayarak benden telefon numaramı istedi. Aklıma Ozgecan Aslan cinayeti geldi. Oradan kurtulmak icin cok bağırmayayım, kızdırmayayım diye duşundum. Sanıktan şikayetciyim" ifadelerini kullandı.
AVUKATIN SORU TALEBİ REDDEDİLDİNodira M.'nin avukatı Şamil Burak Bozkurt, sanığa "Daha once minibuse yanlış binen birisinin telefon numarasını aldınız mı, onu diğer minibuse kendiniz goturdunuz mu?" şeklinde soru sormak istedi. Hakim bu soruların yargılama bir katkı sunmayacağına kanaat getirerek soruların reddine karar verdi. Ara kararını acıklayan mahkeme eksikliklerin giderilmesi icin duruşmayı erteledi.
ALTTAN ALMAYA CALIŞTIMDuruşma sonrası basın acıklaması yapan muşteki Nodira M., "O andaki psikolojiyle ben yerimden kalkamadım. Kendimi kurtarmaya calışıyordum. Sert tepki verirsem başıma neler gelir diye duşundum, alttan almaya calıştım. Ne derse tamam dedim, Kendimi kurtarmak istiyordum" dedi.
TEPKİ VERMEDİĞİM İCİN SUCLU OLDUMSanık avukatının savunmasıyla ilgili konuşan Nodira M. şoyle devam etti: "Mutlaka kavga etmem mi lazımdı, sessiz sessiz kendimi korumaya calıştım. Ozgecan Aslan da şoforle baş başa kalmıştı, ben de şoforle baş başa kaldım. Aklımdan Ozgecan gecti, o yuzden alttan aldım, sustum. Kapıları acınca kacıyorum. Yabancıyım ve bir kadınım. Şikayetci olmasaydım, bundan kimsenin haberi olmayacaktı, olay oyle kalacaktı. Tepki verseydim adam belki beni boğar, doverdi, erkek sonucta baş edemezdim. Orada yapmasa belki başka yere goturecekti, Ozgecan'ı goturmediler mi başka yere. Ozgecan'ın başına gelen benim başıma gelsin istemedim, Ozgecan genc bir kızdı, ben ise biraz olgunum. Bu mu benim sucum? Tepki vermediğim icin suclu oldum. Cok sacma bu. Psikolojim bozuldu.
İDDİANAMEDENBakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede sanık İzzet A.'nın "Cinsel taciz" ve "Kişinin hurriyetini yoksun kılma" suclarından 9 yıl 6 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.
- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı