Efeler Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan Katlı Otopark, duzenlenen torenle hizmete acılırken, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da sembolik olarak ilk parkı gercekleştirdi.
Cumhuriyet Mahallesi'nde uzun zamandır atıl durumda olan katlı otopark alanını devralan Efeler Belediyesi, gercekleştirdiği torenle otoparkı Efelerli vatandaşların kullanımına sundu. Korona virus tedbirleri kapsamında duzenlenen acılış toreninde katılan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, otoparkı Efelerli vatandaşların hizmetine sunmalarının mutluluğunu yaşadığını ifade ederek "Sizler arkamda olduğunuz surece hic kimse hizmetlerimizi engelleyemez" dedi. Salgın sebebiyle az sayıda davetlinin katıldığı torenle acılan 6 katlı otoparkın, bolgenin park sorununu da ortadan kaldırması bekleniyor. Aynı anda 322 arac kapasitesi bulunan otoparkın yuzde 10'luk bolumu ise engelli vatandaşların kullanıma ayrıldı.
Korona testi pozitif cıkması sebebiyle programa katılamayan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Oren, gonderdiği mesaj ile uzun zamandır kaderine terk edilen alanı alarak mahallerine kazandırdığı icin Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'a teşekkur ederek, otoparkın hayırlı olmasını diledi.
"Yeter ki siz arkamda durun"
Etkinliğin acılışında konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, ihale sureci hakkında bilgi vererek "Bu bina daha once 3 kez ihaleye girdi ve maalesef atıl durumda kaldı. Biz devletin, halkın kısacası hepimizin varlığı olan boyle binanın topluma hizmet etme anlayışımızı one surerek bir kez daha ihale edilmesi icin ricada bulunduk. Daha once ihalelere katılmayanlar ne hikmetse bizim rakip olacağımızı duşununce korktular ve ihaleye girdiler. Bir anda burasının ne kadar değerli bir yer olduğu akıllarına geldi. Cok buyuk bir arttırma yarışı oldu ihalede ama inat ettik ve bu ihaleyi aldık. Boyle bir varlığa değer katmış olmaktan mutluluk duyuyorum. Efeler'de bulunan varlıklarımızın değerini arttırma konusunda da başarıya ulaştığımızı duşunuyorum. Benim arkamda olduğunuz surece, hangi sermayeden hangi şirketten olursa olsun Efeler halkına yapacağım hizmetleri engelleyemeyecektir. Yeter ki siz arkadamda durun benim" dedi.
"En duşuk fiyattan hizmete actık"
Secimden once verdiği sozleri tutmanın mutluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Atay; "Burada secimden once soz vermiştim ve bir vaadimi daha gercekleştiriyorum. Efeler ilcesindeki trafik sıkışıklığını bir nebze olsun cozmek konusunda bu otoparkın işe yarayacağına hemfikiriz hep beraber. Bunu gercekleştirmiş olmanın buyuk bir mutluluğunu yaşıyorum. Bir sozumu daha tutmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bugunku acılışın anlamı şu nedenle de onemli. Secimden once bir maydanoz parasına otoparkı kullandıracağım demiştim ve olabilecek en duşuk fiyattan halkımızın bu otoparktan yararlanması icin gerekeni yaptık. Temizliğini yaptık alt katta bir to yıkama bolumu gercekleştirdik. Boyadık, tertemiz bir hale getirdik. Guvenli bir hale getirdik. Giriş kattaki butun alanları engellilerimize ayırdık. Bir pozitif ayrımcılığı da gercekleştirdik. Bu hizmetlerin Efeler halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
İlk park, Başkan Atay'dan
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, beraberindeki heyet ile birlikte otoparkın acılış kurdelesini keserek, otoparkta incelemelerde bulundu. Acılışın ardından Başkan Atay, sembolik olarak arabaya binerek ilk parkı gercekleştirdi.
Gercekleştirilen torene Başkan Atay'ın yanı sıra Efeler Belediye Meclisi Uyeleri, CHP ve İYİ Parti temsilcileri, Aydın Şoforler Odası Semih Ozmeric, Aydın Şehirici Ozel Halk Otobusleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalcın ile mahalle muhtarları katıldı. - AYDIN