Erzincan Binali Yıldırım Universitesi (EBYU) oğretim uyeleri tarafından Dağıstan Devlet Tıp Universitesine İngilizce tıp eğitimi verildi.
Rusya Federasyonu Sağlık Bakanlığı Federal Butceli Yuksek Eğitim Kurumu "Dağıstan Devlet Tıp Universitesi" ile EBYU arasında ikili anlaşma kapsamında 14-28 Aralık 2020 tarihleri arasında Tıp Fakultesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon ABD oğretim uyesi Doc. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız ve Enfeksiyon Hastalıkları ABD oğretim uyesi Dr. Oğr. Uyesi Orcun Barkay tarafından Dağıstan Devlet Tıp Universitesinin 4. ve 5. sınıf oğrencilerine, "Pathophysiology terminal states. Clinical death. Methods of revitalizing the body (Temel ve ileri yaşam desteği), Shock (Şok), Coma (Koma), HIV Infectıon (HIV İnfeksyonu), Viral Hepatit's B (Hepatit B) ve Influenza (İnfluenza) konularında online İngilizce tıp eğitimi verilmeye başlandı.

Dağıstan Devlet Tıp Universitesinden derse katılan oğretim uyeleri ile oğrencileri eğitimden duydukları memnuniyeti ileterek başta Rektor Prof. Dr. Akın Levent olmak uzere eğitim veren oğretim uyelerine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkurlerini sundular. - ERZİNCAN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı